Koningin Máxima brengt online werkbezoek

Hare Majesteit Koningin Máxima bracht woensdagmiddag 30 september een digitaal werkbezoek aan Gemeente Alphen aan den Rijn in het kader van Financieel Fit, de Alphense armoede- en schuldenaanpak.

Ook staatssecretaris Bas van ’t Wout van Sociale Zaken en Werkgelegenheid nam deel aan de videogesprekken. Koningin Máxima, de staatssecretaris en wethouder Han de Jager voerden drie digitale groepsgesprekken om inzicht te krijgen in de verschillende manieren waarop mensen met problematische schulden worden geholpen.

Financieel Fit bestaat uit een aantal methoden die zijn aangedragen door SchuldenlabNL. Dit landelijke samenwerkingsverband van publieke en private partners heeft tot doel om Nederland schuldenzorgvrij te maken door opschaling van succesvolle schuldhulpmethoden. De VoorzieningenWijzer, een instrument dat inzicht geeft in regelingen, fondsen en vergoedingen voor minima, is er daar één van. De gemeente Alphen aan den Rijn gaat nu zelf een lokaal Schuldenlab oprichten.

Wethouder Han de Jager: “Een aantal partners zoals Woonforte, Zeeman en Zorg en Zekerheid namen deel aan de gesprekken tijdens het werkbezoek. Ik hoop dat we met deze belangrijke partijen samen de schouders kunnen zetten onder een Alphens Schuldenlab. Want hoe mooi is het als onze inwoners financieel fit zijn en niet langs de zijlijn staan door hun financiële omstandigheden.”

De gesprekken vonden online plaats als gevolg van de aangescherpte richtlijnen voor bijeenkomsten ter bestrijding van het coronavirus.