Nieuwe Vestbrug formeel opgeleverd

Op 5 november wordt de nieuwe Vestbrug in het centrum van Alphen aan den Rijn officieel opgeleverd, vanwege de coronamaatregelen zonder feestelijkheden. De brug is een maand eerder al in gebruik genomen.

De Vestbrug vormt een belangrijke schakel in de verbinding van de Thorbeckestraat naar het Aarplein, de Aarhof en de nieuwe parkeergarage.

De komende twee jaar wordt nog niet de volledige breedte van de brug benut. De weg over de brug is nu nog versmald vanwege de bouwplaatsen en veiligheidszones rondom de twee bouwprojecten Aarkadekwartier fase 3 (op het Aarplein) en De Kroon van Alphen (langs de Thorbeckestraat). Na afronding van de bouwprojecten kunnen de Vest en het laatste gedeelte van de Thorbeckestraat - vanaf de rotonde tot aan de Vest - de definitieve inrichting krijgen en krijgt de weg de definitieve breedte.

De doorvaarthoogte van deze brug is ruim 1,40 m. Na afronding van de werkzaamheden over twee jaar is de Kromme Aar in ieder geval vanaf de Oude Rijn tot aan de Bloemhofstraat bevaarbaar voor sloepjes. Over een doorgaande vaarverbinding tussen Oude Rijn en Zegerplas is door de gemeente nog geen besluit genomen.

Vestbrug in Alphen aan den Rijn