Webinar regionale energiestrategie op 2 november

Op maandagavond 2 november organiseert de regio Holland Rijnland een webinar over de Regionale Energie Strategie (RES) voor inwoners van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop (de Rijn- en Veenstreek).

WindmolensIn het landelijke Klimaatakkoord is afgesproken dat 30 energieregio’s in Nederland werken aan een eigen Regionale Energie Strategie, de RES. Holland Rijnland is één van die regio’s. Gemeente Alphen aan den Rijn werkt binnen regio Holland Rijnland samen met twaalf andere gemeenten aan plannen voor het opwekken van duurzame energie (windmolens en zonnevelden) en een duurzame warmtevoorziening.

Het webinar is bedoeld om u meer informatie te geven over de RES. Wat is de RES precies? Wat staat er in de RES van Holland Rijnland? En wat betekent dit voor mij als inwoner?

Tijdens dit webinar vertelt Erik van Zuylen, wethouder duurzaamheid, namens de gemeente Alphen aan den Rijn hoe wij in de regio de komende tijd met de RES aan de slag gaan. Ook komen er experts aan het woord die u meer kunnen vertellen over het duurzaam verwarmen van uw huis en over de kansen en mogelijkheden voor het opwekken van duurzame elektriciteit via windmolens en zonnevelden. 

Datum: Maandag 2 november  20.00 – 21.30 uur

Aanmelden

U kunt zich voor dit webinar aanmelden via deze link. Kies voor het webinar van 2 november voor de regio Rijn- en Veenstreek. Na aanmelding ontvangt u een bevestigingsmail met de link naar het webinar. Na afloop kunt u het webinar terugkijken via de website www.wijzijnon.nl. Dit is de website van de regio Holland Rijnland over de Regionale Energie Strategie.

Lokale aanpak Alphen aan den Rijn

Dit regionale webinar is vooral bedoeld om u als inwoner in grote lijnen te informeren over Regionale Energie Strategie binnen de regio Holland Rijnland. Als Gemeente Alphen aan den Rijn gaan wij ook graag op lokaal niveau het gesprek aan met inwoners, lokale organisaties en ondernemers. In november/december van dit jaar vragen we u mee te denken over het opwekken van duurzame elektriciteit met windmolens en zonnevelden. Daarnaast willen we weten of en hoe u in het vervolg betrokken wilt worden bij dit thema. Ook met lokale organisaties en ondernemers gaan we in gesprek.