Lekker Lang Zelfstandig ouder worden

Voorbereiden op een zelfstandige “oude dag”. Het lijkt soms nog zo ver weg. Toch is het verstandig om daar op tijd over na te denken. Of het nu gaat om verhuizen, verbouwen, hulp, vrijwilligerswerk, gezellige activiteiten of een cursus. Gemeente Alphen aan den Rijn helpt met inspirerende voorbeelden in de campagne Lekker Lang Zelfstandig. De inwoners uit de campagne gaan er bijvoorbeeld op uit, maken wonen makkelijker met handige elektronische oplossingen of zorgen dat ze financieel veilig zijn. Soms met een beetje hulp van anderen.

Op straat, online en op de mat 

Misschien heeft u ze al wel gezien op straat, op internet of op de mat. Posters, advertenties of de krant Kwiek in de gemeente Alphen aan den Rijn. Allemaal onderdeel van de campagne Lekker Lang Zelfstandig. Het doel van de campagne is inwoners op tijd na te laten denken over hoe zij zo lang en prettig mogelijk zelfstandig kunnen blijven wonen en leven. 

‘Echte’ mensen  

Wellicht dacht u bij het zien van de posters, advertenties of de Kwiek; ‘hé, die ken ik’, dan kan dat kloppen. Omdat deze campagne speciaal gericht is op de inwoners van Gemeente Alphen aan den Rijn, was het niet meer dan logisch om vooral te werken met onze eigen inwoners.  

Geen krant op de mat? 

Heeft u geen Kwiek op de mat gevonden? Wij reiken speciale deurmatten uit bij een aantal buurthuizen en bibliotheken. De deurmat laat zien dat u hier een Kwiek en flyer kan ophalen om mee naar huis te nemen. Speciaal voor mensen die bijvoorbeeld vanwege een nee/nee sticker op hun brievenbus geen Kwiek ontvangen. Of kijk/lees de krant online. Tot straks! op www.lekker-lang-zelfstandig.nl  

Senioren campagne