Pand ‘Het Magazijn’ op de Werf verkocht aan Nova Bootservice

Het voormalige magazijn op De Werf is verkocht aan Nova Bootservice. Dit bedrijf is gespecialiseerd in het vervaardigen, ombouwen, onderhouden en verkopen van (elektrische) sloepen. Zij gaan het pand slopen en volledig opbouwen. Naast de activiteiten van Nova Bootservice wordt in het nieuwe pand ruimte gemaakt voor diverse (kleinschalige) bedrijven in de vorm van een bedrijfsverzamelpand. 

Nova bootservice 400

Nova Bootservice
Nova is een full-service watersportbedrijf met een ruim aanbod aan (elektrische) sloepen. Naast de verkoop van nieuwe en gebruikte sloepen, hebben de jonge ondernemers ook een eigen lijn met elektrische sloepen. Deze sloepen sluiten aan bij de wens van de moderne watersporter. 

De Werf
Gemeente Alphen aan den Rijn transformeert Rijnhaven-Oost naar een gebied waar gewoond en gewerkt wordt en waarbij de haven weer van de stad is. Een aantal jaar geleden is de voormalige locatie van Biesterfeld verworven omdat dit bedrijf de transformatie-ambitie belemmerde. De locatie Biesterfeld, nu De Werf genoemd, is onder andere bedoeld voor bedrijven die invulling geven aan ‘de haven van de stad’ maken. Bedrijven die zich op De Werf willen vestigen worden beoordeeld op de kansen voor onderlinge samenwerking en vernieuwend ondernemerschap.

Wethouder Gerard van As stelt dat de Nova Bootservice een goed voorbeeld is dat de aanpak op de Werf kansen biedt aan startende ondernemers. ‘Deze jonge ondernemers hebben Nova Bootservice hier de afgelopen jaren ontwikkeld tot een succesvol bedrijf. Dit is precies waar de Werf voor bedoeld is. Bovendien dragen de watersportgerichte bedrijfsactiviteiten bij aan het verlevendigen van de haven. Deze is van een in onbruik geraakte bedrijfshaven de laatste jaren getransformeerd naar een levendige stadshaven.’