Alphen aan den Rijn krijgt een zero-emissiezone

We willen een gezonde, leefbare en veilige gemeente zijn. Daarom starten we met de voorbereiding voor de zero-emissiezone per 1 juli 2026.

Weg richting centrum 400x260De zero-emissiezone bestaat uit het centrum van Alphen aan den Rijn en een groot deel van de omliggende wijken van de stad. Het geldt voor bestelbussen en vrachtauto’s die door het gebied rijden, maar niet voor personenauto’s. Het is dan ook geen milieuzone. Op dit moment komen geen zero-emissiezones in andere kernen dan Alphen aan den Rijn.

Goed voor de stad

De zero-emissiezone zorgt voor minder CO2-uistoot. Dat is goed voor het klimaat en een betere luchtkwaliteit. Beter voor de gezondheid van onze inwoners. Het zorgt ook voor minder geluidsoverlast, een betere leefkwaliteit en een aantrekkelijke stad. Verder moedigt de zero-emissiezone aan tot innovatie en biedt ruimte voor economische groei.

Gratis advies voor ondernemers

Om ondernemers te helpen kunnen ze een gratis adviesgesprek aanvragen met een expert. Deze expert, een logistiek makelaar, helpt ondernemers met vragen, kent de mogelijkheden en subsidies en kan een kostenvergelijking maken bij de overstap naar een elektrische bestelbus of vrachtwagen.

Verschillende steden beginnen eerder

We starten met de voorbereiding voor de zero-emissiezone per 1 juli 2026. Verschillende steden om de gemeente Alphen aan den Rijn heen voeren de zone al in vanaf 1 januari 2025.

Meer informatie

Meer weten? Kijk op www.alphenaandenrijn.nl/zes. Daar vindt u meer (landelijke) informatie en kunt u een kentekencheck doen. Voor vragen kunt u ons bereiken via logistiek0172@alphenaandenrijn.nl.