Nationale sportweek 2023

Sport inspireert, sport verbindt en sport levert een belangrijke bijdrage aan de ontwikkeling van de samenleving en ieder individu. Kortom: Sport geeft je een boost! Dat is dan ook het thema van de NOC*NSF Nationale Sportweek. Van 15-24 september kan iedereen (veelal gratis) meedoen met tal van sport- en beweegactiviteiten in gemeente Alphen aan den Rijn.

Programma voor alle leeftijden 

Gemeente Alphen aan den Rijn grijpt de Nationale Sportweek aan om het nieuwe sportseizoen te openen en er samen met de buurtsportcoaches van Alphen Vitaal en de lokale sportaanbieders voor te zorgen dat iedereen kan en gaat sporten of bewegen. Het programma is met zorg samengesteld. Voor mensen met geen of weinig sportervaring zijn er voldoende laagdrempelige activiteiten. Ook voor de meer actieve en geoefende sporters zijn er volop mogelijkheden om eens mee te doen aan een nieuwe activiteit. De Nationale Sportweek kent een programma voor alle leeftijden! 

Bijna 100 activiteiten 

De sportaanbieders van gemeente Alphen aan den Rijn en Alphen Vitaal organiseren in de Nationale Sportweek bijna 100 activiteiten voor jong en oud. Dit is het moment om aan te sluiten bij open lessen van bijvoorbeeld dans, hapkido, (g-)tennis, rugby en twirlen. Naast de open lessen worden er ook open dagen georganiseerd, denk hierbij aan rolstoeltennis, roeien en jeu de boules.