Kwijtschelding afvalstoffenheffing

Heeft u een laag inkomen en heeft u geen vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. U hoeft de afvalstoffenheffing dan niet of maar gedeeltelijk te betalen.

  • U kunt alleen voor afvalstoffenheffing kwijtschelding aanvragen. Niet voor andere gemeentebelastingen
  • Het hangt van uw inkomen en persoonlijke situatie af of u in aanmerking komt voor kwijtschelding

Voorwaarden

  • Vanaf 1 januari 2018 wordt bij de kwijtschelding rekening gehouden met de kostendelersnorm. Deelt u een woning met meer dan 2 volwassenen, dan kan het voorkomen dat uw toetsingsnorm wordt aangepast
  • Hoe meer personen van 21 jaar of ouder in uw woning wonen, hoe lager de toetsingsnorm
  • Heeft u eerder kwijtschelding gekregen, dan kan de nieuwe toetsingsnorm gevolgen hebben voor uw aanvraag. Neem contact op met het team Belastingen voor informatie

Bijzonderheden

  • Heeft u vorig jaar volledige kwijtschelding gekregen dan worden uw gegevens voor 2021 automatisch getoetst. De toetsing vindt plaats voordat de aanslagen voor het jaar 2021 worden verzonden. Uw gegevens worden bij verschillende instanties opgevraagd. Komt u voor kwijtschelding in aanmerking dan hoeft u geen formulier meer in te vullen. Mocht u geen recht op kwijtschelding meer hebben dan wordt u hiervan op de hoogte gebracht.
  • Als u kwijtschelding aanvraagt, krijgt u uitstel van betaling voor het bedrag van afvalstoffenheffing. Dit geldt dan niet voor de andere belastingen zoals onroerende-zaakbelasting, rioolheffing en hondenbelasting. Het bedrag van de andere belastingen kunt u in termijnen betalen met een automatische incasso.

Aanvraag

U logt in met de DigiD van de persoon die de aanslag ontvangt.

Kwijtschelding aanvragen »

Heeft u hulp nodig bij de aanvraag? Neem dan contact op met Participe Alphen aan den Rijn. U zorgt zelf voor de benodigde stukken en de ondertekening.