Kwijtschelding afvalstoffenheffing

Heeft u een laag inkomen en heeft u geen vermogen? Dan komt u misschien in aanmerking voor kwijtschelding. U hoeft de afvalstoffenheffing dan niet of maar gedeeltelijk te betalen.

U kunt alleen kwijtschelding voor afvalstoffenheffing aanvragen. Niet voor andere gemeentebelastingen. Het hangt van uw inkomen en persoonlijke situatie af of u in aanmerking komt voor kwijtschelding.

Bijzonderheden

  • Bij kwijtschelding wordt rekening gehouden met de kostendelersnorm. Deelt u een woning met meer dan 2 volwassenen, dan kan het voorkomen dat uw toetsingsnorm wordt aangepast.
  • Hoe meer personen van 21 jaar of ouder in uw woning wonen, hoe lager de toetsingsnorm.
  • Heeft u vorig jaar volledige kwijtschelding gekregen dan worden uw gegevens voor automatisch weer getoetst. De toetsing vindt plaats voordat de aanslagen worden verzonden. Uw gegevens worden bij verschillende instanties opgevraagd. Komt u voor kwijtschelding in aanmerking dan hoeft u geen formulier meer in te vullen. Mocht u geen recht op kwijtschelding meer hebben dan wordt u door ons op de hoogte gebracht.
  • Als u kwijtschelding aanvraagt, dan krijgt u uitstel van betaling voor het bedrag van afvalstoffenheffing. De andere belastingen zoals onroerende-zaakbelasting, rioolheffing en hondenbelasting kunt u in termijnen betalen met een automatische incasso.

Aanvraag

U logt in met de DigiD van de persoon die de aanslag ontvangt.

Kwijtschelding aanvragen »

Contact

Heeft u een vraag? Bel op werkdagen met telefoonnummer 14 0172 of stuur een e-mail naar belastingen@alphenaandenrijn.nl.