Vandaag zijn de balies in het gemeentehuis gesloten. Dit komt door werkzaamheden aan de computersystemen van Burgerzaken. Dinsdag 28 juni staan we weer voor u klaar. 

Opknappen Eisenhowerlaan

Vanaf augustus 2020 tot het najaar van 2021 is de Eisenhowerlaan opgeknapt. De werkzaamheden zijn zo goed als afgerond. In het voorjaar en najaar van 2022 worden er nog werkzaamheden aan bomen en groen uitgevoerd.

Nieuwe bomen langs de Eisenhowerlaan

In de middenberm zijn de bomen die door essentaksterfte van slechte kwaliteit zijn verwijderd en één op één vervangen. De bomen die nog gezond zijn, blijven staan. Ook worden er plantvakken aangelegd.

Door de gemeenteraad is besloten dat de doorgaande wegen in Alphen aan den Rijn (ook wel de groene hoofdstructuur genoemd) een bepaalde uitstraling moeten hebben. De groene hoofdstructuur loopt vanaf de Zeeman tot aan de Zegerbaan en heeft als thema 'Indian Summer' meegekregen: verschillende Esdoorntypes en enkele andere boomsoorten die uitblinken door hun herfstverkleuring.

In het najaar van 2022 worden er nog nieuwe bomen geplant, zodat deze onder de juiste omstandigheden kunnen groeien. 

Vragen over de werkzaamheden

Heeft u vragen over de werkzaamheden? Dan kunt u contact opnemen met de projectleider voor dit project Sjaak de Graaf van de gemeente Alphen aan den Rijn  via sdegraaf@alphenaandenrijn.nl.