Verduurzamen appartement (VvE)

Woont u in een appartement dat onderdeel is van een Vereniging van Eigenaren (VvE) en wilt u duurzamer wonen? Of wilt als bestuurder of beheerder van een VvE duurzaam onderhoud en renovatie combineren met energiebesparende maatregelen?

Het VvE Duurzaamheidsloket helpt Alphense VvE’s bij alle stappen van verduurzaming en kijkt welke mogelijkheden voor subsidies en leningen er zijn. Zij doen dit in opdracht van Gemeente Alphen aan den Rijn.

Een energiezuinige appartement heeft namelijk veel voordelen:

  • De waarde van uw woning gaat omhoog.
  • De maandelijkse energiekosten gaan omlaag.
  • Bij grotere aanpassingen kunt u herziening van uw energielabel aanvragen.

Mogelijke duurzaamheidsmaatregelen die u kunt nemen:

  • Gevelisolatie
  • HR++ glas
  • Zonnepanelen
  • Moderne CV ketels of warmtepompen

Aanbod voor VvE’s

Er zijn gunstige subsidieregelingen en aantrekkelijke energiebesparingsleningen voor VvE’s. Deze regelingen kunnen gebruikt worden voor het krijgen van advies over duurzame maatregelen, het begeleiden van besluitvorming en het uitvoeren van maatregelen. 

Subsidies en leningen worden verstrekt door de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland.

Gratis intakegesprek

Gemeente Alphen aan den Rijn biedt 15 gratis intakegesprekken aan. Tijdens het intakegesprek bespreekt u met het VvE Duurzaamheidsloket hoe u kunt verduurzamen en welke ondersteuning u hierbij kunt krijgen.

Na het intakegesprek kunt u hulp krijgen bij de proces- en besluitvorming en bij het aanvragen van subsidies en leningen. 

De aanvragen voor een intakegesprek worden behandelt op volgorde van binnenkomst.

Aanmelden voor een intakegesprek »

Het VvE Duurzaamheidsloket neemt contact met u op om een afspraak te maken voor het intakegesprek.

Heeft u nog vragen? Neemt u dan contact op met het VvE Duurzaamheidsloket. Bel naar 020 - 632 44 41 of stuur een e-mail naar info@vveduurzaamheidsloket.nl