Trouwambtenaar Ronald van Rijn

“JA” zeggen: begin van een nieuwe periode in jullie leven.

Als jullie dit lezen, zijn jullie waarschijnlijk van plan om over enige tijd in het huwelijk te treden of jullie partnerschap te laten registreren. Er is misschien al veel geregeld en afgesproken: datum, uitnodigingen, de plaats, kleding, feest en/of receptie en vele andere zaken die bij deze gebeurtenis belangrijk zijn.

Die dag moet immers een bijzondere dag in jullie leven worden. Jullie bevestigen in aanwezigheid van getuigen, familie, vrienden en bekenden de keuze voor een wettelijke verbintenis door “JA” tegen elkaar te zeggen.

Het spreekt vanzelf dat die start met “JA” zeggen de sfeer moet krijgen die aansluit bij jullie wensen. Aan mij de plezierige en dankbare taak om de huwelijksvoltrekking of de partnerschapsregistratie de stijl en inhoud te geven die jullie voor ogen staat. Het is een uitdaging voor mij om voor jullie een persoonlijke ceremonie samen te stellen en deze op een ontspannen manier te laten verlopen.

Het kennismakingsgesprek dat we een paar weken van tevoren hebben, speelt daarbij een belangrijke rol. In dat gesprek hoor ik graag wat jullie wensen zijn: officieel en ingetogen of toch liever een wat vrolijker karakter, worden er ringen gewisseld, zijn er bruidskinderen, zijn er bijzondere gasten etc. Ik probeer ook wat meer persoonlijke dingen aan de weet te komen over jullie, zoals werk, hobby, sport, interesses en hoe en waar jullie elkaar ontmoet hebben.

Op basis van dat gesprek maak ik een speech, waarin ik die gegevens op een humorvolle wijze probeer te verwerken. Het geeft mij een grote voldoening een steentje bij te kunnen dragen aan één van de belangrijkste dagen in het leven van twee mensen die hun liefde voor elkaar officieel laten bekrachtigen door “JA” te zeggen.

Zelf heb ik in 1969 “JA” gezegd tegen mijn vrouw. We hebben bij elkaar in dezelfde klas van de pedagogische academie gezeten: vandaar! Inmiddels heb ik twee kinderen en vijf kleinkinderen. Na de academie heb ik pedagogiek gestudeerd en ben ik als onderwijzer werkzaam geweest in het speciaal onderwijs o.a. in Alphen aan den Rijn (Wilhelminaschool, Martha-Stichting nu Rijnstroom). Na die periode heb ik ruim 25 jaar gewerkt als onderwijs-adviseur bij een onderwijsbegeleidingsdienst.

Daarnaast ben ik redelijk sportief. Ik ben actief in de atletiek (inmiddels erelid van de AAV’36), heb marathons gelopen, ben al vele jaren betrokken bij de Twintig van Alphen. Daarnaast wandel ik heel veel in binnen- en buitenland. Aan de 4-daagse van Nijmegen heb ik al ruim 40x meegedaan. Tevens ben ik nog steeds een actief parachutist. Momenteel ben ik met pensioen. Ik heb dus alle tijd om samen met jullie een geslaagde en feestelijke dag voor te bereiden en uit te voeren.
Mag ik jullie “JA” horen?