Minibieb

Nieuwe aanvragen nemen we voorlopig niet meer in behandeling. De minibiebs zijn een groot succes in de wijken. Momenteel staan er al ruim zeventig. Maar hierdoor hebben we een ruim netwerk aan minibiebs. Er wordt dus onderzocht of het noodzakelijk is om er nog meer te bouwen.

De minibieb is een kastje waar inwoners boeken plaatsen die anderen gratis kunnen lenen en ruilen. Het nodigt buurtbewoners ook uit tot ontmoeten. U kunt een minibieb aanvragen bij de gemeente. De minibieb wordt altijd op een plek neergezet die vanaf de openbare weg bereikbaar is.

Voel u vrij om de bieb naar eigen smaak in te richten en te versieren. Wij kunnen u helpen bij het plaatsen van het kastje in het openbaar gebied. U zorgt ervoor dat de minibieb gevuld en netjes blijft. Het onderhoud van het kastje verzorgt u ook. U informeert uw buurt en nodigt hen uit om samen de bibliotheek ‘te openen’.

Iedere inwoner of vereniging die geïnteresseerd is, kan er één aanvragen. Bij uw aanvraag is het van belang dat er niet op korte afstand al een andere minibieb staat. De minibieb wordt lokaal gemaakt door o.a. de Groene Hart Praktijkschool.

  • Het kastje krijgt u van ons als bouwpakket geleverd en zet u zelf in elkaar
  • U zorgt dat de minibieb gevuld en netjes blijft (denk bijv. ook aan het leeghalen tijdens oud en nieuw)
  • U bent zelf verantwoordelijk voor eventueel onderhoud

Geen.

De minibieb blijft eigendom van de gemeente.