Pluktuin en bloemrijke berm in de wijk

Bloeiende bloemen geven een echt lente- en zomergevoel. Wilt u zelf een mooie kleurrijke tuin in uw buurt? Het aanleggen van een pluktuin of bloemrijke berm is makkelijker dan u denkt. Wij helpen u daarbij.

Kijk eerst of er een geschikte plek is. Vraag eventueel omwonenden of zij als vrijwilliger mee willen doen. Denk bij het aanleggen van een pluktuin of bloemrijke berm aan de ligging en de indeling van de tuin. Kies voor een bloemenmengsel dat past bij zon of juist schaduw, de bodem- of grondsoort en de functie van de planten.

Samen met de omgevingsvakmannen aan de slag

Wij maken samen met u het stuk grond gereed zodat de bloemen gezaaid kunnen worden. Het stuk grond geven wij in bruikleen, dus blijft eigendom van de gemeente. Het aanleggen en onderhouden van de pluktuin of bloemrijke berm is uw taak. Denk daarbij aan het verwijderen van onkruid, uitgebloeide bloemen en zwerfvuil.

Aanvragen

Stuur een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl en vermeld dat u een pluktuin en/of een bloemrijke berm wilt aanvragen. Eén van onze omgevingsvakmannen neemt dan contact met u op.