Ontmoetingsplek jeugd Benthuizen

De jeugd in Benthuizen heeft een eigen jongerenontmoetingsplek (JOP) op de hoek van de Bentwoudlaan en dr. Albert Schweitzerlaan (naast dorpshuis De Tas). Voorheen waren er te weinig plekken waar ze elkaar konden ontmoeten. De wens was een speciaal ingerichte plek in de kern van Benthuizen waar de jongeren (leeftijd ongeveer 12-18 jaar) konden samenkomen en met elkaar te praten. 

Het vinden van een locatie

In 2020 is een groep jongeren enthousiast aan de slag gegaan om aandacht en steun te vragen voor een JOP. De jongeren spraken onder andere met omwonenden, bakten pannenkoeken voor senioren in de buurt en brachten kerstkaarten rond. Samen met Stichting Jeugd- en Jongerenwerk en Boost waren ze op zoek gegaan naar een geschikte locatie. Er is onder andere gekeken naar voldoende afstand tussen de plek en huizen in de buurt, verkeersdrukte en bereikbaarheid. 

Verbeteren van de sociale samenhang

Een JOP vervult de behoefte om de sociale samenhang tussen de jongeren te verbeteren. Een goede sociale samenhang is namelijk belangrijk bij de ontwikkeling en ontplooiing van jongvolwassenen. De ontwikkeling van de JOP is opgenomen in de Uitvoeringsagenda Benthuizen 2019-2020

Meer weten?

  • Heeft u hier vragen over of wilt u iets anders aan ons kwijt? Stuur ons een bericht.