Algemene (landelijke) informatie over corona

Landelijke informatie over het coronavirus

Alle landelijke informatie over het coronavirus en de maatregelen vindt u op de landelijke website www.rijksoverheid.nl/coronavirus. U kunt ook bellen met het landelijk informatienummer 0800 - 1351 (dagelijks bereikbaar van 8:00 tot 20:00 uur)

Een makkelijke uitleg over het coronavirus? 

Meer informatie over het virus zelf en de kans op verspreiding staat vermeld op de website van het RIVM.

Infectieradar van het RIVM

Met Infectieradar kan het RIVM volgen of mensen in Nederland klachten hebben die passen bij het coronavirus. Help mee het coronavirus in de gaten te houden. 

Vaccineren

Op zoek naar meer informatie over de vaccinatie tegen het coronavirus? Die kunt u vinden op Vaccinatie tegen het coronavirus van de Rijksoverheid.

Reisadviezen

Reisadviezen zijn te vinden op www.nederlandwereldwijd.nl

Hulp nodig?

Heeft u advies of extra hulp nodig omdat u in quarantaine of thuisisolatie zit? Belt u dan met de Rode Kruis Hulplijn (070-4455 888).

Bent u eenzaam en hebt u behoefte aan een gesprek? Zit u met vragen waarmee u nergens anders terecht kunt? Dan kunt u voor een (anoniem) gesprek bellen of chatten met De Luisterlijn. De Luisterlijn is dag en nacht bereikbaar. U praat met goed opgeleide vrijwilligers. U kunt ook bellen naar 0900 0767 of chatten. Of stuur een e-mail naar ehulp@deluisterlijn.nl.