Vandaag zijn de balies in het gemeentehuis gesloten. Dit komt door werkzaamheden aan de computersystemen van Burgerzaken. Dinsdag 28 juni staan we weer voor u klaar. 

Coronamaatregelen die nu gelden

Op deze pagina vindt u een samenvatting van de coronamaatregelen. Er staan ook verwijzingen naar uitgebreide informatie bij. Wij werken de pagina bij als de maatregelen veranderen. De maatregelen die hieronder staan, gelden vanaf 11 april 2022. 

Adviezen voor iedereen

Corona is niet weg. Er zullen nog steeds mensen ziek worden van corona. Een coronabesmetting kan ook voor gezonde mensen nog steeds heel vervelend zijn. Corona blijft een groter risico voor mensen die ouder zijn, of die een kwetsbare gezondheid hebben. Een aantal adviezen helpt nog steeds om besmetting te voorkomen: 

  • Was vaak en goed uw handen.
  • Hoest en nies in uw elleboog.
  • Blijf thuis bij klachten en doe een zelftest. 
  • Zorg voor voldoende frisse lucht en zet regelmatig een raam open.
  • Haal uw vaccinatie, booster- of herhaalprik. 

Wilt u meer informatie over de maatregelen? Kijk op Rijksoverheid: Kort overzicht coronamaatregelen

Klachten en testen

Blijf thuis als u klachten heeft en doe een zelftest. U hoeft na een positieve zelftest geen test meer te doen bij de GGD. Het blijft voorlopig nog wel mogelijk om te testen bij de GGD voor een herstelbewijs. Dit kan bijvoorbeeld nodig zijn om te reizen. Ook blijft de GGD-test beschikbaar voor zorgmedewerkers, kwetsbare mensen, hun mantelzorgers en mensen die geen zelftest willen of kunnen gebruiken. 

Kijk bij Coronatest of doe de Quarantainecheck als u twijfelt. 

Evenementen

Evenementen zijn toegestaan. Testen voor toegang is ook voor locaties binnen vervallen. 

Vliegen en reizen naar het buitenland

Er zijn bijna geen coronamaatregelen meer. Deze coronamaatregelen van de Rijksoverheid gelden nog.