Delen bedrijfsmiddelen (Parksharing)

Heeft u een vergaderruimte beschikbaar, parkeerplekken te weinig, gebruikt u de hoogwerker maar een paar dagen per jaar, heeft u kantinefaciliteiten beschikbaar of een bestelbus nodig? Via de lokale deelmarktplaats Parksharing Alphen aan de Rijn, kunt u deze bedrijfsmiddelen aanbieden of aangeven dat u iets zoekt.

Het lokaal delen van allerlei zaken met collega-ondernemers en het efficiënter gebruiken van bedrijfsmiddelen, zorgt voor ondernemers voor financiële, duurzame en sociale voordelen. Dit past binnen de ontwikkeling naar een circulaire economie, waarin kringlopen worden gesloten, duurzaamheid centraal staat en nieuwe businessmodellen worden gebruikt. Gemeente Alphen aan den Rijn wilt dit door Parksharing op een praktische manier verder aanmoedigen.

In 2020 hebben is er zo’n €25.000 bespaard of verdiend door bedrijfsmiddelen onderling te delen. Bij een toenemend aantal gebruikers ligt de potentie velen malen hoger. 

Hoe kunt u meedoen

Maak gratis een account aan op Parksharing Alphen aan de Rijn. Wilt u eerst meer informatie ontvangen of in gesprek over de mogelijkheden? Neem dan contact op via het contactformulier op de deelmarktplaats.

Logo Parksharing Wij werken lokaal samen