Hulp aanbieden

Via vluchtelingen@alphenaandenrijn.nl ontvangen we veel verzoeken van mensen die willen helpen. Wij danken u hartelijk hiervoor en vinden het ontroerend om te zien dat zoveel mensen iets willen doen. Helaas hebben we op dit moment onvoldoende capaciteit om alle e-mails te kunnen beantwoorden. Onze aandacht ligt voor nu bij het onderbrengen van vluchtelingen. Voorlopig nemen we alleen contact op als we gebruikmaken van uw aanbod. We begrijpen dat dat teleurstellend is, maar hopen op uw begrip. Het is mogelijk dat er op een later moment alsnog een beroep op uw hulp wordt gedaan.

Andere manieren om te helpen

Stichting Slimm (Samenwerkende Lokale Initiatieven voor Mens en Milieu) is een lokaal initiatief dat zich inzet voor mensen in Rivne, Oekraïne. Kijk op de website van Stichting Slimm hoe u kunt helpen. 

U kunt ook op een andere manier helpen. Bijvoorbeeld via RefugeeHelp of Stichting Oekraïense gemeenschap Nederland
Of kijk op Opvang vluchtelingen uit Oekraïne (Rijksoverheid.nl) voor landelijke informatie. 

De website www.nederlandvoorvluchtelingen.nl biedt actuele informatie aan iedereen die vluchtelingen wil ondersteunen. U vindt er antwoord op veelgestelde vragen en verwijzing naar ketenpartners en relevante- organisaties.
De informatielijn 020-3001414 en het mailadres Oekraïne@vluchtelingenwerk.nl zijn dagelijks bereikbaar voor Oekraïense vluchtelingen en (particuliere) hulpaanbieders.