Vluchtelingenpaspoort

Een vluchtelingenpaspoort kunt u alleen aanvragen als u een vluchtelingenstatus heeft en een geldige verblijfsvergunning (Type III of IV). Aanvragen en afhalen doet u persoonlijk. Dat geldt ook voor kinderen. Kinderen tot 18 jaar hebben bij aanvraag schriftelijke toestemming en kopie legitimatiebewijs van beide ouders (verzorgers) nodig.

Uw vluchtelingenpaspoort komt na 6 werkdagen bij ons binnen. Voor het afhalen wordt met u een afspraak gemaakt tijdens de aanvraag.

U komt in aanmerking voor een vluchtelingenpaspoort als u:

 

  • € 57,30
  • € 108,90 voor spoedaanvraag

U betaalt bij aanvraag. 

Toestemming ouders

Kan of wil 1 van de ouders geen toestemming geven voor het aanvragen van een paspoort voor een minderjarig kind, vraag dan vervangende toestemming aan bij de rechtbank in Den Haag.

Meenemen:

  • 1 officiële kleurenpasfoto die voldoet aan pasfoto-eisen
  • uw geldige verblijfsvergunning (type III of IV)
  • uw oude vluchtelingenpaspoort
  • toestemmingsformulier kinderen tot 18 jaar (pdf) of u vult het e-formulier toestemming reisdocument in. U logt in met DigiD. 
  • een geldig (kopie) identiteitsbewijs van de personen die toestemming geven

Afspraak maken »

Vijf werkdagen na de dag van aanvraag kunt u het paspoort ophalen. Hiervoor wordt met u een afspraak gemaakt tijdens het aanvragen van het paspoort

 

Paspoort snel nodig?

Als u met spoed een paspoort nodig heeft, dan kunt u gebruik maken van een spoedaanvraag. U betaalt hiervoor wel extra (zie: Kosten). Voor het ophalen van het paspoort wordt een afspraak gemaakt tijdens de aanvraag. Bent u uw paspoort kwijt, dan kan het langer duren.

Wanneer aangevraagd

Wanneer ophalen

maandag t/m donderdag voor 14.00 uur de volgende werkdag vanaf 11.30 uur
vrijdag voor 14.00 uur maandag vanaf 13.00 uur
vrijdag na 14.00 uur dinsdag vanaf 11.30 uur