Wat te doen bij een ramp of noodsituatie

Als de sirene gaat

Elke 1e maandag van de maand test Nederland om 12.00 uur de sirenes.

Gaat de sirene op een andere dag of tijdstip? Dan is er echt iets aan de hand. Doe dan het volgende:

  • Ga direct naar binnen.
  • Sluit deuren en ramen om eventuele schadelijke gassen buiten te houden.
  • Zet radio of tv aan. U volgt de actuele situatie via Omroep West. Op de radio is de frequentie 89.3 op de FM-zender. Via DAB+ ontvangt u Omroep West via kanaal 8A, (195.936 MHz). Of luister Omroep West via de app.
  • Volg de instructies altijd goed op.

Volg ons op Twitter en Facebook

Tijdens een ramp of calamiteit maakt de gemeente Alphen aan den Rijn gebruik van sociale media om nieuwsberichten te verspreiden. Volg ons daarom op Twitter (@gemeenteaadr) en Facebook (facebook.com/gemeentealphenaandenrijn).

Als u een bericht krijgt van NL Alert

NL Alert is een alarmmiddel van de overheid voor de mobiele telefoon. Met een tekstbericht informeert de overheid mensen in de directe omgeving van een noodsituatie. In het bericht staat precies wat er aan de hand is en wat u op dat moment het beste kunt doen. 

Op de Crisis.nl leest u meer over wat u kunt doen bij een ramp, calamiteit of noodsituatie (extreem weer, stroomuitval of cyberaanvallen). 

Burgernet

Burgernet is een samenwerking tussen inwoners, gemeente en politie. Burgernet wordt ingezet als er een duidelijk signalement is bij diefstal, beroving of vermist persoon.