Schoon Schip (vroeg signaleren schulden)

Soms zit het financieel even niet mee. Op zo’n moment is het belangrijk om de juiste maatregelen te nemen. Daarmee wordt voorkomen dat financiële problemen erger worden of leiden tot andere problemen. Medewerkers van team Schoon Schip gaan daarom langs bij inwoners met beginnende schulden om op maat hulp aan te bieden. 

De gemeente werkt samen met verhuurders, zorgverzekeraars, energieleveranciers en waterbedrijven. Zij geven aan de gemeente door wanneer er een betalingsachterstand is. Het delen van deze informatie is geregeld in de Wet gemeentelijke schuldhulpverlening.

Wanneer komt Team Schoon Schip bij u langs?

Team Schoon Schip komt langs als op één adres 2 of meer betalingsachterstanden zijn. Voordat een medewerker bij u op bezoek komt, krijgt u eerst een flyer toegestuurd. Als u hulp van Schoon Schip wilt, dan wordt samen met u gekeken wat nodig is om weer financieel op orde te komen.

Komt er bij u een medewerker van Team Schoon Schip aan de deur? Vraagt u dan gerust om een legitimatiebewijs.

Als u zelf contact op wilt nemen met iemand van Schoon Schip

U kunt natuurlijk ook zelf contact opnemen met een van de medewerkers van Schoon Schip via telefoonnummer 14 0172 of e-mail schoonschip@alphenaandenrijn.nl.

Vraag om hulp

Heeft u geldproblemen en wilt u hiervan af? Het begint met hulp zoeken. Vraag om een adviesgesprek bij de gemeente.