Aanmelden voor hulp slachtoffers toeslagenaffaire

Bent u getroffen door de problemen met de kinderopvangtoeslag? Dan kunt u via ons hulp krijgen. Ouders en kinderen van gedupeerde ouders kunnen een aanvraag doen. De hulp is er voor u en uw gezin. Er zijn verschillende mogelijkheden waarmee we u kunnen helpen. Zoals zorg, je gezin, werk, financiën en wonen. Deze hulp noemen we brede ondersteuning.

Wat is brede ondersteuning?

Brede ondersteuning is dus hulp. Hulp op allerlei onderdelen van uw leven. Welke hulp u nodig heeft, kunnen we alleen samen bepalen. Dat doen we in een gesprek. We kijken daarin met elkaar waar u steun bij kunt gebruiken en wat u nodig heeft. We zorgen er samen voor dat de hulp die u krijgt, bij u past. Dit noemen we hulp op maat. Het is niet zo, dat iedereen altijd precies hetzelfde krijgt. Dat klopt niet. Per ouder of kind kijken we naar de persoonlijke situatie en wat nodig is om een nieuwe start te maken. In sommige situaties is het dan nodig om bij te springen met spullen. Dan gebeurt dat. Maar dit is geen standaard recht waarop u zich als ouder of kind kunt beroepen. 

Met wie heeft u contact bij onze gemeente?

In onze gemeente kunt u het gesprek voeren met Jacqueline Catsburg. Zij weet veel over de toeslagenaffaire en over de hulp die geboden kan worden. En ze heeft veel gesprekken met ouders en kinderen hierover gevoerd. Ze denkt graag met u mee over hoe uw leven weer op de rit kan komen. En u mag haar alles vragen. U kunt haar een e-mail sturen via toeslagen@alphenaandenrijn.nl. Dit kan tot eind 2023. 

Ondersteuning en rechten

Deze Specifieke Uitkering (Spuk) is bedoeld als de brede ondersteuning aan ouders en kinderen. U heeft met deze ondersteuning geen recht op geld of spullen. De hulp is altijd op maat en we leggen de afspraken tussen ouders en de gemeente vast in een plan van aanpak. We praten met u om te kijken naar de toekomst en naar wat u nodig heeft om weer vooruit te komen. Het kan zijn dat we u geld voor spullen geven, maar het kan ook om heel andere hulp gaan.