Vandaag zijn de balies in het gemeentehuis gesloten. Dit komt door werkzaamheden aan de computersystemen van Burgerzaken. Dinsdag 28 juni staan we weer voor u klaar. 

Regiotaxipas

Kunt u door een ziekte of beperking niet reizen met het openbaar vervoer? Bent u voor vervoer afhankelijk van anderen, maar hebt u niemand om op terug te vallen? Dan komt u misschien in aanmerking voor een Wmo-regiotaxipas. U betaalt dan minder voor de regiotaxi. U vraagt de pas aan bij Tom in de buurt.

Voorwaarden

U bent inwoner van Alphen aan den Rijn.

Kosten

Wat u per rit betaalt, leest u op de website van Regiotaxi Holland Rijnland.

Bijzonderheden

  • De Regiotaxi is een aanvulling op het openbaar vervoer. Iedereen kan er gebruik van maken. Het vervoer is van deur tot deur en binnen de regio. Vaak reist u met andere passagiers. Daarom duurt een rit met de Regiotaxi meestal wat langer.
  • Wilt u ook buiten uw regio reizen. Dit kan met Valys. U heeft hiervoor een Valyspas nodig. Meer informatie leest u op de website van Valys
  • Heeft u geen beperking maar wilt u ook gebruik maken van de regiotaxi. Dat kan. U betaalt dan het normale tarief.

Let op: Maakt u al gebruik van de Regiotaxi, boek uw rit dan zo vroeg mogelijk. De minimale reserveringstijd voor een rit is 2 uur. Boekt u uw rit vanuit een ziekenhuis, dan probeert de Regiotaxi er binnen maximaal 1 uur te zijn.

Lees voordat u een rit boekt de meest recente voorwaarden op de website van de Regiotaxi.

Aanvraag

Neem contact op met Tom in de buurt om een aanvraag in te dienen.