Landmeter meet mijn woning of pand op

Alle panden binnen onze gemeente worden bijgehouden op een kaart. We hebben een aantal landmeters in dienst die panden inmeten. Ze meten panden die nieuw gebouwd zijn of veranderd zijn door bijvoorbeeld een aanbouw. Maar ook als er onzekerheid bestaat of ingetekende lijnen en vormen van een bestaand pand wel juist zijn.

Toegang tot uw pand of terrein

Meestal kunnen landmeters van buitenaf het pand inmeten. Soms moeten ze toegang krijgen tot uw pand of terrein om goed te kunnen inmeten. Als landmeters op uw terrein moeten zijn en u bent niet thuis, dan laten ze een brief met informatie achter. Daarin staat dat ze na ongeveer een week nog een keer langs zullen komen. In de brief staat ook een telefoonnummer en een e-mailadres om zelf eventueel een afspraak te maken.

Meten bij nieuwbouw

Bij nieuwbouw komen landmeters het liefst zo snel mogelijk langs. Dat doen ze voordat alle schuttingen, struiken en nieuwe beplanting zijn geplaatst. Zo kunnen ze er nog makkelijk bij met hun landmeetapparatuur.

Landmeters kunnen zich legitimeren

Twijfelt u of u te maken heeft met landmeters van de gemeente vraag dan om een legitimatie. Onze landmeters kunnen altijd zich altijd legitimeren.

Meer informatie

Landelijke voorzieningen zoals de BGT (Basisregistratie Grootschalige Topografie) en de BAG (Basisregistratie Adressen en Gebouwen) zijn openbaar toegankelijk. Hierin kunt u bijvoorbeeld gegevens van uw eigen adres en pand bekijken:

Contact

Neem contact op via telefoonnummer14 0172 als u vragen heeft.