Reconstructie Rode Dorp

In het Rode Dorp worden 172 huurwoningen vervangen door 172 nieuwbouw eengezinswoningen. De wijk en de woningen worden aan de eisen van deze tijd aangepast. De huurders van de woningen met een vast huurcontract mogen terugkeren naar de eigen woning of wijk. De woningen die leegstaan worden tijdelijk verhuurd of worden gebruikt als wisselwoning. Sinds 2020 zijn we bezig met de reconstructie van het Rode Dorp.

Groot onderhoud

De gemeente voert tussen 2020 - 2026 groot onderhoud uit in het Rode Dorp. De werkzaamheden worden in meerdere fasen uitgevoerd en bestaan uit het:

  • Vervangen van de riolering
  • Ophogen van de straten
  • Aanbrengen van nieuwe bestrating en openbare verlichting

Ook kijken we naar de inrichting van de straten en naar groen en speelplaatsen. Bij het opnieuw inrichten van de wijk betrekken we ook de bewoners.

Contact

Heeft u vragen over de reconstructiewerkzaamheden, stuur een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl. Vragen over de vervanging van de woningen kunt u stellen aan Woonforte.

Meer informatie

Op Rodedorpalphen.nl leest u meer over de planning en de werkzaamheden. Ook vindt u daar de bewonersbrieven. Wilt u weten waar we werkzaamheden uitvoeren, bekijk de digitale kaart. Wij raden u aan om de kaart te bekijken op een desktop of laptop.