Trouwambtenaar Ad Hesseling

Ad Hesseling

Trouwen. Geregistreerd partnerschap. Het gaat om iets bijzonders dat voor ieder mens heel veel aspecten in zich heeft. Ieder mens ervaart deze aspecten anders. Ik denk dat de ceremonie voor het aangaan van een huwelijk of partnerschap maatwerk zou moeten zijn. Ik sta open voor ieders overtuiging en opvattingen. Door goed te luisteren probeer ik een beeld te krijgen van voldoende achtergronden om een ceremonie passend te laten zijn.

Humor, historisch besef, kunst & cultuur en mijn grote belangstelling voor de maatschappij en de actualiteit, dat zijn de ingrediënten die ik gebruik voor mijn speeches. 

Mijn werk bestaat uit het matchen van professionals en werkgevers. Het hoe van het proces van mensen polsen, in gesprek gaan en het onderzoeken van bepalende factoren. Jullie, de partners die de stap naar een huwelijk of geregistreerd partnerschap gaan zetten, hebben ook zo’n matchingproces achter de rug.

Als Bijzonder ambtenaar van de Burgerlijke Stand vind ik het ontzettend boeiend en enerverend om het resultaat van dat matchen voor mij te zien. En vind ik het een eer en een genoegen om de ceremonie te mogen voltrekken. Natuurlijk op een manier die het beste past bij hoe de match tot stand is gekomen. 

Ad Hesseling