Trouwambtenaar Liliane van Gilst-de Moel

Kiezen, ja jullie hebben voor elkaar gekozen en nu mogen jullie de ambtenaar kiezen die jullie huwelijk officieel gaat sluiten (of eigenlijk openen) met een persoonlijke speech voorafgaand aan het officiële gedeelte.

Voor die speech moet ik jullie natuurlijk leren kennen en dat vind ik bijna het leukste onderdeel van hele gebeuren. Kennis maken met mensen die je nog niet kent, naar hun verhaal luisteren en met die gegevens een speech schrijven, dat past helemaal bij mij.

Ik ben een spontaan, positief ingesteld en oprecht belangstellend mens. Ik hou ontzettend van mensen. Ik praat graag (dat is gunstig voor de speech) maar ik kan ook ontzettend goed luisteren (dat is dan weer fijn voor het voorgesprek). Respect en mensen in hun waarde laten is voor mij een groot goed. Verder maak ik het mensen graag naar de zin, dus jullie kunnen helemaal aangeven hoe jullie het hebben willen.

Hiermee onderscheid ik me dus niet van mijn, overigens ook prima, collega’s. Humor, een kwinkslag hier en daar, gaan mij bijna als vanzelf af, terwijl ik me realiseer dat er soms situaties zijn waar dit niet gepast is. Hierbij vertrouw ik op mijn invoelingsvermogen.

Naast mijn werk als Babs (Buitengewoon ambtenaar van de burgerlijke stand) werk ik met heel veel plezier op het secretariaat van een dagverblijf en arbeidscentrum voor verstandelijk gehandicapten.

Zelf ben ik al jaren (meestal gelukkig) getrouwd en hebben wij 3 grote kinderen.

Graag zou ik jullie huwelijk voltrekken en ik beloof jullie dat ik er alles aan zal doen om er jullie dag van te maken.

Liliane van Gilst-de Moel