Inkomen en werk voor jongeren

Soms lukt het niet om voor je eigen inkomen te zorgen. Het Jongeren informatie punt (JIP) helpt je dan. Samen met jou kijken we naar de mogelijkheden voor een eigen inkomen, zoals een betaalde baan. Of regelingen waar jij misschien voor in aanmerking komt. We kijken hoe we je het beste kunnen helpen.  

Bij gemeentelijke regelingen kun je bijvoorbeeld denken aan: 

Voor het aanvragen van een bijstandsuitkering gelden voorwaarden. Een van de voorwaarden is dat jongeren tot 27 jaar een zoekperiode hebben. Dit betekent dat je je moet inschrijven op werk.nl.

Na het aanvragen van een uitkering moet je zelf 28 dagen lang werk of een opleiding zoeken. Het JIP kan jou helpen bij het inschrijven bij meerdere uitzendbureaus, het schrijven van een goed cv of solliciteren. Bewaar alle sollicitaties van deze 28 dagen, zoals sollicitatiebrieven en inschrijvingen bij uitzendbureaus.

Werk zoeken

Ben je op zoek naar een baan en lukt dit niet goed? Dan kunnen wij je hierbij helpen. We kijken samen met jou naar:

  • jouw talenten.
  • je wensen voor werk.
  • welke diploma’s je hebt of zou willen halen .

Soms werken we hiervoor samen met Rijnvicus

Afspraak maken

We zijn maandag tot en met donderdag van 13.00 tot 16.00 uur op het Serviceplein in het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. Je kunt binnenlopen zonder afspraak. Ook kun je ons elke dag bellen op 14 0172 (optie 1) of een e-mail sturen.