Dier gevonden, vermist of mishandeld

Heet u een dier gevonden of wordt die vermist of mishandeld? Lees hoe u een melding kunt doen.

Dood dier in het water

Ziet u een dood dier in het water? Doe dan een melding.

U geeft door:

  • het dichtstbijzijnde adres
  • wat er aan de hand is
  • u kunt foto's meesturen ter verduidelijking.

Raak het dier en het water niet aan. Het kan besmet zijn met een virus of bacterie.

Huisdier kwijt of gevonden

In Nederland houden verschillende organisaties zich bezig met zoekgeraakte huisdieren. Bijvoorbeeld Amivedi en de Dierenbescherming. Op hun websites kunt u een zoekgeraakt of gevonden huisdier melden. Ook kunt u terecht bij het dierenasiel bij u in de buurt.

Gechipte dieren kunnen makkelijker worden teruggevonden. Op de website van Chipnummer kunt u de chipgegevens van uw huisdier registreren, bekijken of aanpassen.

Dierenmishandeling melden

Is een dier in nood of gewond? Of vermoedt u dat een dier wordt mishandeld of verwaarloosd? Bel dan Red een Dier via telefoonnummer 144. Dit meldnummer is 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Ook kunt u contact opnemen met de politie via 0900-8844 of bij spoed 112.

Gevaarlijke honden

Honden mogen geen gevaar vormen voor de omgeving. Mocht er een gevaarlijke situatie ontstaan of bent u betrokken bij een bijtincident? Meld dat dan bij de politie. In spoedgevallen belt u 112.

Bijt een hond mensen of andere dieren, meld dit dan bij de gemeente. De eigenaar van de hond kan verplicht worden hun hond een muilkorf om te doen of aan te lijnen.