Fiets verwijderd

De gemeente plaatst fout en/of hinderlijk gestalde fietsen, weesfietsen en fietswrakken op de website www.verlorenofgevonden.nl.

Staat uw fiets daarbij, volg dan de instructie om uw fiets terug te krijgen.

Waarom verwijdert de gemeente een fiets?

Fietsen kunnen om verschillende redenen worden verwijderd. Hieronder staan een aantal opties:

Gevaarlijk of hinderlijk geparkeerde fietsen

Rondom het NS station en in de fietsappel staan dagelijks fietsen fout en/of hinderlijk geparkeerd. Omdat veel mensen hiervan hinder ondervinden worden deze fietsen direct verwijderd en maximaal 13 weken opgeslagen.

Weesfietsen

Fietsen die lange tijd geparkeerd staan worden voorzien van een geel 'weesfiets' label. Als een fiets dan niet binnen 4 weken wordt verwijderd, mag de gemeente de fiets verwijderen en wordt deze maximaal 13 weken opgeslagen.

Fietswrak

Fietswrakken die in het openbaar gebied staan worden verwijderd. Een fietswrak die een oranje 'wrakken' label heeft, kan binnen 24 uur door de eigenaar worden weggehaald. Na 24 uur mag de gemeente de fiets verwijderen. De fiets wordt maximaal 13 weken opgeslagen.

U meldt een fietswrak op straat bij de gemeente. Deze zorgt ervoor dat de fiets voorzien wordt van het juiste label. Daarna zal de fiets worden verwijderd.

Fiets gestolen

Kunt u uw fiets niet vinden en staat hij ook niet op www.verlorenofgevonden.nl? Dan is uw fiets mogelijk gestolen. Doe dan aangifte bij de politie.