Evenementenvergunning

Wilt u een evenement organiseren, zoals een braderie, kermis, optocht, feest of festival, herdenkingsplechtigheid, toertocht of hardloopwedstrijd? U vraagt een evenementenvergunning aan als:

  • er meer dan 150 bezoekers kunnen komen
  • het evenement op of langs de openbare weg is
  • het nodig is de straat af te sluiten voor het evenement
  • het kan zijn dat er tenten, springkussens, bars, mobiele wc's en dergelijke geplaatst worden
  • Er meer dan 5 objecten groter dan 10m2 geplaatst worden

Organiseert u een kleinschalig evenement, zoals een straat- of buurtfeestje, dan hoeft u hiervoor geen vergunning aan te vragen. Wel geeft u dit aan de gemeente door via een melding klein evenement
 

U betaalt voor het in behandeling nemen van uw aanvraag. De hoogte van het bedrag is afhankelijk van de grootte van het evenement en de activiteiten die er zijn.

U organiseert dit jaar hetzelfde evenement als vorig jaar

Het is dan niet meer nodig om eerst een afspraak te maken. U heeft alle benodigde formulieren eind van het jaar al ontvangen. U dient wel ieder jaar een nieuwe aanvraag in. Wij checken voor u of datum en locatie beschikbaar is. Er zijn mogelijk gelijktijdig andere evenementen (in de regio).

Organiseert u voor de eerste keer een bepaald evenement?

Neemt u dan vooraf contact op voor een intakegesprek met onze evenementencoördinator.

Goed om te weten

De behandeling van een evenementenvergunning (na het indienen van de aanvraag inclusief alle bijbehorende stukken) duurt tussen de 8 en 16 weken.

Aan de hand van een risicoscan wordt een evenement beoordeeld. Zaken die hier invloed op hebben zijn o.a. de grootte van het evenement, het aantal bezoekers, de tijdsduur en de invloed op de bereikbaarheid.