Parkeerhandhaving met scanauto

De gemeente controleert in het centrum en in de blauwe zones met scanauto’s of parkeergeld is betaald. Als u geen of te weinig parkeergeld hebt betaald, dan krijgt u een parkeerboete. Dit heet een ‘naheffingsaanslag parkeerbelasting’.

Parkeerboete op de deurmat

Betaalt u geen of te weinig parkeergeld, dan krijgt u binnen enkele dagen na de overtreding de parkeerboete thuisgestuurd. U ontvangt de boete van ParkeerService. Daarin staat hoe u kunt betalen en hoe u bezwaar kunt maken.

Controleren met scanauto’s: hoe werkt het?

Scanauto scant kenteken en controleert of parkeergeld is betaald

De scanauto registreert met camera’s de kentekens van de geparkeerde auto’s. Tussen het moment van het scannen en de controle zit een kleine vertraging. Dit voorkomt dat mensen die net aan het betalen zijn een boete krijgen.

Heeft u een gehandicaptenparkeerkaart en wilt u parkeren op een betaalde parkeerplaats? Gebruik dan de gehandicaptenparkeerapp. De scanauto kan anders niet uw parkeerkaart scannen. U kunt zonder de parkeerapp wel op een algemene gehandicaptenparkeerplaats parkeren.

Handhaver voert controle uit

Is er geen of te weinig parkeergeld betaald, dan controleert de handhaver de volgende dag de beelden van de scanauto achter de computer of er een speciale reden is waarom er niet is betaald. Bijvoorbeeld bij laden en lossen. Is een parkeerboete terecht, dan ontvangt u een naheffingsaanslag.

Naheffingsaanslag valt op de deurmat

Als u geen of te weinig parkeergeld heeft betaald, dan krijgt u binnen enkele dagen de naheffingsaanslag parkeerbelasting thuis gestuurd. Dit doet ParkeerService in opdracht van de gemeente. Als u het niet eens bent met de boete, dan kunt u bezwaar maken bij Parkeerservice.

Let op: Parkeert u op een plek waar u niet mag parkeren, rijdt u te hard of door rood licht? Dan krijgt u een verkeersboete via het Centraal Justitieel Incassobureau (CJIB).