Garantstelling of logiesverstrekking

Komt iemand uit het buitenland bij u logeren en heeft deze persoon een visum voor Nederland nodig? Dan heeft uw bezoeker een garantstelling of logiesverstrekking van u nodig met daarop uw gelegaliseerde handtekening.

Logiesverstrekking

U kiest voor een logiesverstrekking als de persoon uit het buitenland zelf geld heeft om in het eigen onderhoud te kunnen voorzien.

Garantstelling

Kan iemand niet in het eigen onderhoud voorzien, dan kiest u voor garantstelling. U staat dan financieel garant voor eventuele kosten en schulden die uw bezoeker tijdens zijn of haar bezoek aan Nederland maakt.

Een garantstelling of logiesverstrekking is maximaal 3 maanden geldig.

Wat u moet weten:

  • U maakt een afspraak bij de gemeente.
  • Vul het IND formulier garantstelling en/of particuliere logiesverstrekking (pdf, 137 kb) in, maar onderteken het nog niet. Dit doet u tijdens de afspraak in het gemeentehuis.
  • Voor elk persoon die bij u verblijft, vult u een apart formulier in.
  • Bent u getrouwd of heeft u een geregistreerd partnerschap? Voor een garantstelling moeten beide personen een handtekening komen zetten. Voor een logiesverstrekking is 1 gelegaliseerde handtekening nodig.

Stuur het ondertekende formulier naar uw bezoeker. Deze kan dan bij de Nederlandse ambassade of het Nederlands consulaat in eigen land een visum aanvragen.

Zie voor meer informatie Vakantie en familiebezoek (IND).

Kosten

€ 16,60

Aanvraag

Een garantstelling of logiesverstrekking regelt u aan de balie in het gemeentehuis. U maakt hiervoor eerst een afspraak.

U neemt mee:

Afspraak maken »