Wijkagenten

De wijkagent werkt samen met zijn collega’s aan een veilige wijk door handhaving en opsporing.

De wijkagent is een ervaren politieagent. Samen met zijn collega’s van het basisteam, zoals surveillanten en rechercheurs, werkt hij aan een veilige wijk.

De wijkagent weet wat er speelt in uw buurt

Vaak is de wijkagent een eerste aanspreekpunt in de wijk en een bekend gezicht die veel inwoners en ondernemers kent. Door alle deze contacten weet de wijkagent wat er speelt in de wijk en lost in een vroeg stadium problemen op of voorkomt ze.

De wijkagent zoekt actief contact met de inwoners van hun wijk. Zo is er bijvoorbeeld een spreekuur of werken regelmatig op een centrale plek in de wijk.

Wie is de wijkagent in uw buurt

Kijk op Politie.nl wie de wijkagent in uw buurt is.

Ondermijning melden

Criminelen richten voor hun activiteiten bedrijven op, vragen vergunningen aan en huren en kopen panden. Hiervoor hebben ze medewerking nodig van bijvoorbeeld makelaars, autoverhuurbedrijven, administratiekantoren en notarissen. Dit noemen we ondermijning. Politie, gemeenten, bedrijven, waterschappen en brancheorganisaties strijden tegen deze vorm van criminaliteit. Ziet u een verdachte situatie of heeft u het gevoel dat er iets niet klopt. Meld dit dan bij de politie. Of neem contact op met Meld Misdaad Anoniem