Moes- en kruidentuin in de wijk

Een moes- en kruidentuin is een tuin waarin groenten, fruit en kruiden worden gekweekt. Met elkaar een moes- of kruidentuin onderhouden zorgt voor meer sociale contacten in de buurt. Daarnaast is het erg leerzaam voor kinderen.

Als u een geschikte plek weet kunt u aan omwonenden vragen of zij als vrijwilliger mee willen helpen de tuin te onderhouden. U kunt bij de gemeente hulp bij de aanleg van de moes- en kruidentuin aanvragen.

Samen aan de slag

We maken samen met u het stuk grond gereed zodat de plantjes erin gezet kunnen worden. Het stuk grond geven wij in bruikleen, dus het blijft eigendom van de gemeente. Wij adviseren u welke planten het beste passen. Het aanleggen en onderhouden van de moes- en/of kruidentuin doet u zelf. Denk daarbij aan het verwijderen van onkruid, zwerfvuil, snoeien, water geven en af en toe bijmesten. En vergeet niet de groenten en het fruit te oogsten en de kruiden op tijd te plukken!

Ook een moes of kruidentuin in uw wijk?

Stuur dan een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl en vermeld dat u een moes- en kruidentuin wilt aanvragen. Wij nemen dan contact met u op.