Afvalpas voor inwoners

U heeft de afvalpas nodig om de ondergrondse restafvalcontainer te kunnen openen en om toegang te krijgen tot het afvalbrengstation Ecopark De Limes.

Is uw afvalpas kapot, kwijt of is er geen pas op uw nieuwe woonadres? Vraag dan een (nieuwe) afvalpas aan. U ontvangt de nieuwe pas binnen 5 werkdagen. Uw oude pas wordt geblokkeerd en is niet meer te gebruiken.

Hoe werkt het:

  • U kunt een afvalpas aanvragen als u afvalstoffenheffing betaalt en u eigenaar of huurder bent van de woning.
  • Per huishouden wordt 1 afvalpas verstrekt.
  • De afvalpas hoort bij uw woning en blijft eigendom van de gemeente. Bij verhuizing geeft u de pas aan de nieuwe bewoner of aan de woningbouwvereniging.
  • Het gebruik van de afvalpas (ook bij het Ecopark) is anoniem. Er worden geen persoonsgegevens opgeslagen. Ook betaalt u niet per zak.
  • Bedrijven kunnen een afvalpas voor bedrijven aanvragen. Zij kunnen hiermee niet naar het Ecopark.

Kosten

€ 14,05

Is de pas aan de buitenkant niet beschadigd maar de pas werkt niet, neem dan contact met ons op via 14 0172.

Aanvraag

U logt in met DigiD en betaalt met iDEAL.

Afvalpas aanvragen »

De pas is éénmalig gratis als u een nieuwbouwhuis heeft of de vorige bewoners hebben de pas niet voor u achtergelaten op uw nieuwe woonadres. Vraag dan geen nieuwe pas aan maar mail ons.

U heeft een nieuwe pas aangevraagd en u vindt uw oude pas dezelfde dag nog terug

Bel dan binnen 24 uur met 14 0172 of stuur een e-mail. Geef uw naam, adres, woonplaats en laatste 3 cijfers van uw bankrekeningnummer door. Het betaalde bedrag krijgt u dan teruggestort. Na deze tijd kunnen wij de aanvraag niet meer stoppen. U ontvangt dan de nieuwe pas.

U heeft uw pas niet binnen 5 werkdagen ontvangen

Heeft u de nieuwe pas niet binnen 5 werkdagen ontvangen? Geef dit dan uiterlijk binnen 10 werkdagen aan ons door.

Afvalpas en verhuizen
  • De afvalpas hoort bij uw woning en blijft eigendom van de gemeente. Bij verhuizing geeft u de pas aan de nieuwe bewoner of aan de woningbouwvereniging.
  • De pas is éénmalig gratis als u een nieuwbouwhuis heeft of de vorige bewoners hebben de pas niet voor u achtergelaten op uw nieuwe woonadres. Vraag dan geen nieuwe pas aan maar mail ons.
De ondergrondse container gaat niet open

Dit ligt vrijwel altijd aan de container en niet aan de pas. Meld u dit met een Melding Openbare Ruimte. U kunt uw afval kwijt in een andere ondergrondse restafvalcontainer in uw buurt. Uw pas werkt daar ook.

Er is geen ondergrondse afvalcontainer bij u in de buurt

U maakt in dat geval gebruik van uw eigen restafvalcontainer.