Vandaag zijn de balies in het gemeentehuis gesloten. Dit komt door werkzaamheden aan de computersystemen van Burgerzaken. Dinsdag 28 juni staan we weer voor u klaar. 

Collectieve Zorgverzekering

Iedereen heeft recht op goede zorg. Ook als u een laag inkomen heeft. Daarom biedt de gemeente Alphen aan den Rijn samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een gemeentepolis aan. Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering.

Hoe werkt het

  • U krijgt korting op de basisverzekering.
  • De gemeente betaalt ook mee aan de premie voor de aanvullende verzekering.
  • De verzekering vergoedt bepaalde zorgkosten voor 100% (tot een maximaal bedrag). Bijvoorbeeld voor een bril, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo.
  • U kunt kiezen uit 2 pakketten: AV-gemeente Standaard en de AV-gemeente Top. De AV-gemeente Top is gunstig als u hoge zorgkosten heeft.

Informatie over de gemeentepolis leest u op www.gezondverzekerd.nl.

De aanvraag doet u vóór 31 december bij het Serviceplein van de gemeente. 

Voorwaarden

Bijzonderheden

  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • De zorgverzekeraar keurt uw aanvraag goed of u nu wel of niet gezond bent.
  • Overstappen kan vanaf november. Dan zijn de premies voor het nieuwe jaar bekend.

Aanvraag

U vraagt de collectieve zorgverzekering vóór 31 december aan bij het Serviceplein van de gemeente. U neemt hiervoor contact op met een medewerker van het Serviceplein via telefoonnummer 14 0172 (optie 1 in het telefoonmenu). Of stuur een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl.

U ontvangt van ons een aanvraagformulier. Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, sturen wij u binnen 8 weken een brief met het besluit. 

Bent u het niet eens met ons besluit? Dan kunt u bezwaar maken.