Collectieve Zorgverzekering

Iedereen heeft recht op goede zorg. Ook als u een laag inkomen heeft. Daarom biedt de gemeente Alphen aan den Rijn samen met zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid een gemeentepolis aan. Deze verzekering bestaat uit een basisverzekering en een aanvullende verzekering.

Hoe werkt het

  • U krijgt korting op de basisverzekering.
  • De gemeente betaalt ook mee aan de premie voor de aanvullende verzekering.
  • De verzekering vergoedt bepaalde zorgkosten voor 100% (tot een maximaal bedrag). Bijvoorbeeld voor een bril, fysiotherapie, tandartskosten en de eigen bijdrage Wmo.
  • U kunt kiezen uit 2 pakketten: AV-gemeente Standaard en de AV-gemeente Top. De AV-gemeente Top is gunstig als u hoge zorgkosten heeft.

Informatie over de gemeentepolis leest u op www.gezondverzekerd.nl.

Doe de aanvraag op tijd bij het Serviceplein van de gemeente. 

Voorwaarden

Bijzonderheden

  • Kinderen tot 18 jaar zijn gratis meeverzekerd.
  • De zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid keurt uw aanvraag.
  • Overstappen kan vanaf half november. Dan zijn de premies voor het nieuwe jaar bekend.
  • U betaalt een ander bedrag voor de verzekering, als uw inkomen tot 110% van de bijstandsnorm of tussen 110% en 130% van de bijstandsnorm is. Bij een inkomen tussen 110% en 130% is de premie hoger. 

Aanvraag

U vraagt de collectieve zorgverzekering aan bij het Serviceplein van de gemeente. U neemt hiervoor contact op met een medewerker van het Serviceplein via telefoonnummer 14 0172 (optie 1 in het telefoonmenu). Of stuur een e-mail naar gemeente@alphenaandenrijn.nl

U ontvangt van ons een aanvraagformulier. Nadat u uw aanvraag heeft ingediend, sturen wij u binnen 8 weken een brief met het besluit. 

Heeft u een bijstandsuitkering bij ons? Dan kunt u de aanvraag ook meteen via gezondverzekerd.nl doen.

Heeft u een IOAW- of IOAZ-uitkering? Neem dan contact op met het Serviceplein via telefoonnummer 14 0172 (optie 1 in het telefoonmenu). 

Inwoners van Nieuwkoop en Kaag en Braassem

Woont u in de gemeente Nieuwkoop of Kaag en Braassem? Dan doet u de aanvraag ook bij ons. De voorwaarden kunnen verschillen. Kijk hiervoor op de website van uw eigen gemeente. 

Termijn

U zegt uw oude verzekering uiterlijk op 31 december op. Dan heeft u nog tot en met 31 januari om de aanvraag bij ons te doen. Wacht niet tot het laatste moment, want wij hebben nog tijd nodig om uw aanvraag te wij beoordelen. Wij kijken naar uw inkomen en vermogen. Daarna beoordeelt Zorg en Zekerheid uw aanvraag nog een keer.

Bezwaar & beroep

Bent u het niet eens met ons besluit? Dan kunt u bezwaar maken