Hulp bij verschillende zorgvragen tegelijk

Heeft u verschillende zorgvragen aan de gemeente en komt u er niet uit? Er is een speciaal team dat u bij meerdere vragen tegelijk kan begeleiden. Zo heeft u steeds 1 aanspreekpunt binnen de gemeente en hoeft u niet steeds naar een andere afdeling toe. Wij zijn team MCV (Meervoudige Casuïstiek Volwassenen). Wij kunnen u helpen bij vragen of problemen over: 

  • wonen 
  • werk en inkomen
  • geldzaken  
  • gezondheid
  • contact met mensen in uw omgeving

Wij helpen u om uw (financiële) situatie overzichtelijk te krijgen. Of we begeleiden u bij het vinden van de juiste hulpverleners. Het is maar net wat er voor u nodig is om een stap verder te komen in uw situatie. Wij werken samen met andere organisaties in Alphen aan den Rijn en omgeving of met andere afdelingen binnen de gemeente. Dit doen we alleen met uw toestemming. 

Voor wie is het?

  • U bent 27 jaar of ouder. 
  • U woont of verblijft in de gemeente Alphen aan den Rijn. 

Hoe werkt het? 

Kom langs op het Serviceplein in het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. U kunt binnenlopen zonder afspraak. Ook kunt u elke werkdag bellen op 14 0172. De medewerkers van het Serviceplein stellen u een aantal vragen om uw situatie in beeld te krijgen. Zij melden u vervolgens bij ons aan. 

Als u bij ons bent aangemeld, gaan we samen in gesprek. We zorgen met u voor overzicht en bespreken wat voor u op dit moment belangrijk is. Wat wilt u bereiken in de toekomst en hoe kunt u daar komen? Lukt het niet om in 1 keer alle vragen op te lossen? Dan maken we een stappenplan. En als u dat wilt, helpen we u bij het nemen van deze stappen. 

De gesprekken kunnen we op het gemeentehuis doen, maar ook op een locatie in uw wijk of bij u thuis. 

Wilt u hulp bij een gesprek?

U mag altijd iemand meenemen naar het gesprek. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of kennis. Heeft u niemand die kan helpen? Vraag dan om een onafhankelijke cliëntondersteuner. Dit is een ervaren vrijwilliger of professional die verstand heeft van veel verschillende onderwerpen. Zij helpen u gratis.

Jongeren Informatie Punt

Ben je tussen de 16 en 27 jaar oud? Dan kun je met vragen terecht bij het Jongeren Informatie Punt (JIP)