Gemeente Alphen aan den Rijn: 10 jaar samen

Dit jaar viert de gemeente haar 10-jarig bestaan. In 2014 werden Alphen aan den Rijn, Boskoop en Rijnwoude samen 1 gemeente. Sindsdien zijn deze dorpen steeds meer 1 geheel. Om dit te vieren roepen we 2024 uit tot feestjaar.    

Alphen aan den Rijn is een gemeente om trots op te zijn. Daarom besloot de gemeenteraad dat er dit jaar aandacht is voor de 10e verjaardag. De raad stelde een bedrag beschikbaar om dit feest samen met de inwoners te vieren. Inwoners en organisaties kregen de kans om activiteiten te organiseren. Zij konden via deze webpagina een plan voor een activiteit inleveren. De activiteit moet passen bij de viering van de 10e verjaardag.

Er zijn dit feestjaar ook meerdere speciale evenementen, deze staan in de activiteitenkalender hieronder.

'Alphen aan den Rijn: 2000 jaar geschiedenis, 10 jaar eenheid'. 

  • Lever een idee in om het feestjaar te vieren

    Om 10 jaar samen te vieren, gaven we onze inwoners en organisaties de kans om activiteiten te organiseren. Het doel hiervan is om het feestjaar samen te vieren.

  • Activiteitenkalender 10 jaar gemeente Alphen aan den Rijn

    Tijdens het feestjaar 2024 zullen al bestaande, bekende evenementen iets extra's doen. Ook is er een speciale midzomeravond. Een overzicht van alle activiteiten.

  • Midzomeravond

    In Museumpark Archeon wordt een gratis Midzomeravond georganiseerd, omdat de gemeente Alphen aan den Rijn 10 jaar bestaat. Tijdens deze speciale avond opent het Archeon de deuren van het park om samen met inwoners ‘2000 jaar geschiedenis en 10 jaar eenheid’ te vieren.