Vraag op tijd een nieuw paspoort of ID-kaart aan

Heeft u tussen 2014 en 2018 een reisdocument aangevraagd? Dan kunt u vanaf 2024 weer een nieuwe aanvragen. Doe dit op tijd, want het kan erg druk zijn. Dit komt omdat reisdocumenten 10 jaar geldig zijn sinds 2014. En veel mensen in 2024 weer een nieuw reisdocument moeten aanvragen.

Paspoorten en identiteitskaarten waren in 2014 voor het eerst 10 jaar geldig in plaats van 5 jaar. Veel mensen hebben toen gewacht op het nieuwe document omdat het langer geldig is. Ook hoefden mensen pas na 10 jaar voor een nieuw document terug te komen in plaats van na 5 jaar. De vraag naar nieuwe paspoorten en identiteitskaarten was de afgelopen 5 jaar daarom erg laag. 

Doordat veel mensen in 2024 weer een nieuw paspoort of id-kaart nodig hebben, verwachten we bij de gemeente dat het vanaf 2024 erg druk wordt met nieuwe aanvragen. Zeker in de periode vóór de zomervakantie. Het kan zijn dat u dan niet op tijd een afspraak bij ons kunt maken. 

Heeft u een nieuw paspoort of id-kaart nodig? Vraag deze dan ruim van tevoren. Hierdoor bent u de drukte voor en bent u er zeker van dat u op tijd een nieuw reisdocument heeft. 

Maak online een afspraak voor het aanvragen van een nieuw paspoort of identiteitskaart. Of bel met 14 0172.