Hulp voor slachtoffers toeslagenaffaire

Van veel ouders is tussen 2005 en 2019 de kinderopvangtoeslag stopgezet. Zij moesten van de Belastingdienst onterecht veel kinderopvangtoeslag terugbetalen. Is u dit ook overkomen? Dan kan het zijn dat u recht hebt op de herstelregeling van de Belastingdienst.

De Belastingdienst heeft  het 'Serviceteam gedupeerden Kinderopvangtoeslag' opgezet om de fouten te herstellen. Op de website van de belastingdienst staat wat u kunt doen en kunt u zich aanmelden als gedupeerde.

Hulp van de gemeente

De gemeente helpt u graag met praktische hulp en advies. Hierover leest u meer op de pagina Aanmelden voor hulp slachtoffers toeslagenaffaire.

Voor hulp bij schulden kunt u terecht bij onze Helpdesk Geldzaken.

Private schulden indienen

Geldt er voor u een pauzeknop (moratorium)? En stopt deze op 12 februari 2022? Dan krijgt u een brief van de Belastingdienst. Hierin staat dat u:

Het gaat om schulden bij organisaties die geen overheid zijn. Denk bijvoorbeeld aan schulden die u hebt bij een bedrijf (bijvoorbeeld een webwinkel). Of een niet betaalde tandartsrekening, of een huurachterstand bij een verhuurder.

Heeft u hulp nodig om uw private schulden in te dienen? Neem dan contact op met uw contactpersoon van de gemeente of via de Helpdesk Geldzaken.