Geef hout een tweede leven bij BehouT

Stichting BehouT is een Alphens circulair economisch initiatief. Dit wordt mogelijk gemaakt door het platform Groene Hart Werkt!

het behout 2_2.8.1 (1)Het is de Week van de Circulaire Economie. Eén van de initiatieven die zich hiermee bezig houdt is de Stichting BehouT uit Alphen aan den Rijn.

Wat doet Stichting BehouT?

Bij Stichting BehouT in Alphen aan den Rijn krijgt hout een tweede leven. Dit doen zij voor bedrijven en voor inwoners. Voor zowel een grote opdracht als voor een groep vriendinnen die een workshop wil doen. Stichting Groene Hart Werkt! heeft ook een video gemaakt over Stichting BehouT.

Wat is het platform Groene Hart Werkt!? 

Platform Groene Hart Werkt! is het regionale platform voor circulaire economische initiatieven in het Groene Hart. Het platform is opgericht in 2017 door de gemeenten Alphen aan den Rijn, Gouda en Woerden. Het platform vormt een ontmoetingsplaats voor ondernemers, onderwijsinstellingen en overheden in het Groene Hart als het gaat om circulaire initiatieven. 

Waarom is het platform Groene Hart Werkt! gestart? 

Het platform is er om partijen te verbinden en uit te dagen om samen te werken. Om zo een bijdrage te leveren aan de verduurzaming van de economie in het Groene Hart. Het doel is om in het Groene Hart een volledig circulaire economie te zijn in 2050.

Hoeveel initiatieven zijn er op het moment?

Inmiddels zijn 11 gemeenten in het Groene Hart aangesloten en telt het platform zo’n 900 deelnemers uit het bedrijfsleven en onderwijs. Het platform organiseert verschillende activiteiten en ondersteunt projecten die de ontwikkeling van de circulaire economie bevorderen.