Nieuws van de gemeente RSS icoon

 • Samenwerken aan rust

  27 januari 2021

  Gemeente Alphen aan den Rijn is op de hoogte van de oproepen op sociale media om vrijdagavond samen te komen in Boskoop. De gemeente volgt dit nauwlettend en heeft hierover contact met het Openbaar Ministerie en de politie. Burgemeester Liesbeth Spies wil de inwoners en ondernemers in Boskoop op het hart drukken dat we er alles aan zullen doen om onregelmatigheden te voorkomen.

 • Tweede Kamerverkiezingen

  27 januari 2021

  Op woensdag 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Uiterlijk 3 maart 2021 ontvangt u per post een stempas.

 • Besluit over lokale maatregelen Hazerswoude-Dorp

  27 januari 2021

  De toename van verkeer rondom en door Hazerswoude-Dorp heeft al vele jaren de volle aandacht. Diverse eerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat oplossingen hiervoor niet eenvoudig zijn. Het verkeer neemt de komende jaren toe door de groei van het aantal weggebruikers. Niets doen is geen optie.

 • 3000 koopwoningen Ridderveld krijgen warmtescan

  25 januari 2021

  Energiebesparende maatregelen helpen bij het terugbrengen van de energierekening. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee. De gemeente stimuleert woningeigenaren daarom graag om energiebesparende maatregelen te treffen.

 • Extra inzet voor naleving avondklok

  22 januari 2021

  Burgemeester Spies reageert bij Studio Alphen op de avondklok: "Dit is een maatregel waar niemand blij van wordt. Ik ook niet. Wat echt ongeveer het allerlaatste is wat we nog kunnen gebruiken om de besmettingen zo laag mogelijk te krijgen."

 • Avondklok: blijf binnen

  22 januari 2021

  Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur 's ochtends.

 • Duurzame warmte Planetenbuurt

  21 januari 2021

  Gemeente Alphen aan den Rijn, Alrijne zorggroep (ziekenhuis Alphen aan den Rijn en verpleeghuis Oudshoorn) en Woonforte hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om een warmtenet te realiseren tussen Alrijne en Woonforte.

 • Aanvullende maatregelen

  20 januari 2021

  We maken ons grote zorgen om nieuwe varianten van het coronavirus, zoals de extra besmettelijke Britse variant. Er zijn t/m zeker 9 februari aanvullende maatregelen nodig om deze virusvarianten onder controle te krijgen.

 • Tennishal Nieuwe Sloot locatie voor coronavaccinatie

  19 januari 2021

  Vanaf 1 februari is in Alphen aan den Rijn ook een vaccinatielocatie gereed waar mensen tegen het coronavirus ingeënt kunnen worden.

 • N207 Leimuiden: werkzaamheden en hinder in januari en februari

  19 januari 2021

  De provincie Zuid-Holland start in januari 2021 met de aanpassing van het kruispunt N207 met de Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden.

 • Wegwerkzaamheden Duitslandlaan Boskoop

  19 januari 2021

  De Duitslandlaan in Boskoop is tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden staan gepland tot 29 januari 16.00 uur. Er is een omleiding ingesteld.

 • Wethouder Han de Jager plaatst eerste zwaaisteen

  18 januari 2021

  Wethouder Han de Jager plaatste vrijdag 15 januari samen met de Lions Club de eerste zwaaisteen voor zorglocatie De Driefhof in Hazerswoude-Dorp.

 • Meld straatverlichting die overdag brand

  22 januari 2021

  In Alphen aan den Rijn neemt Liander de komende periode een nieuw digitaal systeem in gebruik om de straatverlichting flexibeler te kunnen besturen. Hiervoor vervangt Liander de laatste oude besturingskastjes. De straatverlichting aangestuurd door deze oude kastjes blijft overdag branden.

 • Gewijzigde openingstijden fietsenstalling Aarkade

  18 januari 2021

  Fietsenstalling Aarkade en de aldaar aanwezige openbare toiletten, zijn vanaf vandaag weer vaker geopend. De openingstijden zijn nu maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.30 uur. Op zondag is de stalling vooralsnog gesloten.

 • 50 Alphenaren gingen u voor: Adopteer ook een container

  15 januari 2021

  In december introduceerden we de eerste containeradoptant. Een kleine maand later telt onze gemeente maar liefst 50 inwoners uit Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Zwammerdam die een ondergrondse afvalcontainer hebben geadopteerd. Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe adoptanten die ook hun steentje bij willen dragen om hun buurt schoon te houden.

 • Nieuwe partners preventie en voorschoolse educatie

  15 januari 2021

  Of je als inwoner gebruik maakt van de boodschappenservice, activiteiten van het jeugd- en jongerenwerk, voorschoolse educatie, opvoedondersteuning, aangepast sporten of je bezoekt regelmatig een buurthuis; Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert dat diverse organisaties deze diensten voor u organiseren.

 • Hulp nodig bij het voeren van een gesprek?

  13 januari 2021

  Als u een gesprek heeft op het Serviceplein van Gemeente Alphen aan den Rijn, dan kunt u iemand meenemen. Dit kan een familielid, vriend of kennis zijn, maar u kunt ook gebruik maken van een cliëntondersteuner.

 • Kinderwethouder Jialina doet verslag van haar zoektocht naar een middelbare school

  13 januari 2021

  Lees je mee?

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  12 januari 2021

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Handreiking om democratie te bevorderen

  12 januari 2021

  Gemeente Alphen aan den Rijn is gebaat bij een goede samenwerking in de kernen en wijken. Inwoners krijgen meer zeggenschap over hun eigen leef- en woonomgeving. Een van de manieren om daar invulling aan te geven is het overleg met georganiseerde bewonersgroepen.

 • Ontwerp omgevingsvisie vastgesteld

  12 januari 2021

  De omgevingsvisie is de gezamenlijke toekomstvisie voor onze gemeente. Het gaat over alles buitenshuis: milieu, natuur en landschap, verkeer en vervoer maar ook gezondheid en cultureel erfgoed.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Liesbeth Spies

  04 januari 2021

  Bekijk de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Liesbeth Spies, waarin wordt teruggeblikt naar 2020 en vooruit wordt gekeken naar een hoopvol en nieuw begin.

 • Burgemeester Spies: “Bestoken hulpverleners met vuurwerk volstrekt onacceptabel”

  01 januari 2021

  De bijzondere omstandigheden dit jaar maakten het verloop van oudjaarsavond vooraf onvoorspelbaar.

 • Melden vuurwerkoverlast

  31 december 2020

  Ondanks het vuurwerkverbod kunt u tijdens de jaarwisseling toch overlast ondervinden van afgestoken vuurwerk.

 • Buurtouders zetten zich in voor Edelstenenbuurt

  28 december 2020

  In de wijk Edelstenenbuurt zijn twintig buurtouders opgestaan om zich in te zetten voor een nog prettigere leefomgeving en meer veiligheid in de buurt. Op 28 december vond de aftrap plaats. Dit initiatief is ontstaan vanuit de wijk en wordt ondersteund en begeleid door de gemeente, politie en WoonForte.

 • Let op: wijziging ophalen oud papier in Boskoop vanaf 2021

  28 december 2020

  Scoutingvereniging De Schouw en Stichting Actie Nepal gaan vanaf 1 januari 2021 de krachten bundelen. Zij gaan op de laatste zaterdag van de maand oud papier inzamelen in heel Boskoop.

 • Onbezorgd genieten van een overheerlijk kerstdiner

  28 december 2020

  In het kader van de campagne #aandachtvoorelkaar delen we elke week een verhaal van iemand die geraakt wordt door corona. Dit keer het verhaal van Dennis, hij deelde kerstdiners uit en steunt daarmee ook de horeca.

 • Geen speciale dag voor inzameling oude kerstbomen

  23 december 2020

  Na het opruimen van de kerstversiering thuis blijven er in de gemeente Alphen aan den Rijn ongeveer 10.000 kerstbomen over.

 • ‘Mijn kappershart wil werken, juist nu’

  22 december 2020

  In het kader van de campagne #aandachtvoorelkaar delen we elke week een verhaal van iemand die geraakt wordt door corona. Dit keer het verhaal van Petra, over de stilte in haar kapperszaak deze kerst.

 • Dorpshuis De Meester officieel geopend in Hazerswoude-Rijndijk

  22 december 2020

  Het nieuwe dorpshuis De Meester is een veelzijdige en actieve ontmoetingsplaats. In de huiskamer van het dorp is iedereen welkom om samen activiteiten te organiseren.

 • Openingstijden gemeente tijdens feestdagen

  22 december 2020

  Het gemeentehuis en het Ecopark zijn gesloten tijdens de feestdagen, dus op 25 en 26 december 2020 en op 1 januari 2021. Op 24 en 31 december is het Ecopark gewoon tot 17.00 uur geopend. Het gemeentehuis is open tot 16.00 uur.

 • Afronding werk Rijneveld vertraagd

  21 december 2020

  Het werk aan het Rijneveld in Boskoop loopt door omstandigheden helaas uit, de geplande einddatum van 24 december 2020 gaat niet gehaald worden.

 • Draaiorgelconcert op herhaling

  21 december 2020

  De gemeente organiseerde voor de tweede keer in deze coronaperiode een tour van onze vaste, in Alphen aan den Rijn, bekende draaiorgelfamilie met het draaiorgel, onder het thema: aandacht voor elkaar aan het einde van het jaar.

 • Paaltje Zilverschoon - Jan van Eijcklaan in Hazerswoude-Dorp

  21 december 2020

  De gemeenteraad heeft donderdag 10 december aan het college gevraagd of het paaltje tussen de Jan van Eijcklaan en de Zilverschoon in Hazerswoude-Dorp bij wijze van proef kan worden verwijderd. De raad wil dat onderzoek wordt gedaan naar de positieve en negatieve effecten hiervan.

 • Samen met Zorg en Zekerheid voor een gezondere gemeente

  18 december 2020

  Van de gemeente Alphen aan den Rijn het gezondste stukje Nederland maken. Dat is het doel van een langdurige samenwerking tussen de gemeente en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

 • Het kernteam Alphen Vitaal van start

  18 december 2020

  Het kernteam Alphen Vitaal is van gestart gegaan. Hun missie: de gemeente Alphen aan den Rijn nog vitaler maken. Het kernteam bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van sportverenigingen, zwembaden, ondernemers, een ziektekostenverzekeraar, onderwijs, GGD en Alphen Beweegt.

 • 3D-geprinte composietbrug geplaatst

  17 december 2020

  Deze nieuwe fiets- en voetgangersbrug is te vinden nabij Vliestroom 202 in de Stromenbuurt van Alphen aan den Rijn.

 • Winterwerk in Prinses Irenebos

  17 december 2020

  Er gebeurt ook in deze winter veel in het Prinses Irenebos, het deel van Park Zegersloot dat tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel, het Aarkanaal, de Zegerbaan en de Bloemenwijk ligt.

 • Veiliger naar basisschool De Mare

  17 december 2020

  Bij Basisschool De Mare aan de Meteoorlaan in Alphen aan den Rijn is een schoolzone aangelegd. Dit vergroot de veiligheid voor de overstekende leerlingen en hun ouders/docenten.

 • Beperkte openingstijden fietsenstalling

  16 december 2020

  De fietsenstalling Castellum (Fossapad) blijft voorlopig gesloten. Voor de fietsenstalling Aarkade en de openbare toiletten geldt het volgende:

 • Geen bezoek aan niet noodzakelijke winkels

  16 december 2020

  Winkels zijn gesloten. Dat is het uitgangspunt van deze lockdown.

 • Snoeien in de winter

  16 december 2020

  Nu het winterseizoen voor de deur staat, is de tijd aangebroken om snoei- en dunningswerk uit te voeren.

 • Gemeente gaat door met GO! voor jeugd tot 1 januari 2023

  16 december 2020

  De gemeente en GO! voor jeugd, onze uitvoerder van jeugdhulp, verlengen het samenwerkingscontract met een jaar tot 1 januari 2023. Voor ouders en cliënten die gebruik maken van jeugdhulp blijft hierdoor de continuïteit van jeugdhulp gewaarborgd.

 • Nationale Naturalisatiedag: 301 inwoners verkregen in 2020 de Nederlandse nationaliteit

  15 december 2020

  Elk jaar vindt op Koninkrijksdag, op 15 december, de Nationale Naturalisatiedag plaats. In iedere gemeente worden nieuwe Nederlanders door de burgemeesters uitgenodigd en wordt op feestelijke wijze aandacht gegeven aan deze belangrijke gebeurtenis.

 • Carbidschieten tijdens de jaarwisseling

  15 december 2020

  In de gemeente Alphen aan den Rijn is het net als andere jaren op een beperkt aantal plekken toegestaan om carbid te schieten. Hiervoor gelden wel strenge voorwaarden, deze zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

 • Mevrouw Berkhout ontvangt Lintje

  15 december 2020

  Mevrouw Berkhout, woonachtig in Rhoon, ontving op 15 december 2020 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (Lintje).

 • Alphen aan den Rijn is European City of Sports 2021

  14 december 2020

  Het komende jaar mag Alphen aan den Rijn zich European City of Sports noemen. ACES Europe benoemt ieder jaar een paar steden in Europa tot sportstad.

 • Bijna Kerst

  11 december 2020

  In het kader van de campagne #aandachtvoorelkaar delen we elke week een verhaal van iemand die geraakt wordt door corona. Dit keer het verhaal van Lianne, over de kracht van cultuur.

 • Looproutes in de winkelstraten van Alphen centrum

  10 december 2020

  De feestdagen staan voor de deur en dan trekken we er graag op uit om onze inkopen te doen.

 • Nieuwe prestatieafspraken met woningcorporaties en huurdersorganisaties

  09 december 2020

  Gemeente Alphen aan den Rijn, woningcorporaties Habeko en Woonforte en hun huurderorganisaties maken jaarlijks afspraken over het aantal sociale huurwoningen, de huisvesting van bijzondere doelgroepen en het verbeteren van de woon- en leefomgeving.

 • Aandacht voor onze 80+ers

  09 december 2020

  Hoe gaat het met u? Kunnen we iets voor u betekenen? De coronacrisis is voor iedereen zwaar.
  Misschien ook voor u.

 • Eerste 3D print composietbrug van Europa in Alphen aan den Rijn

  08 december 2020

  Nog voor het einde van het jaar wordt in de gemeente Alphen aan den Rijn de eerste 3D print composietbrug van Europa geplaatst.

 • Activiteiten in december

  09 december 2020

  ‘Aandacht voor elkaar, aan het einde van dit jaar’. Onder die noemer presenteert de gemeente een overzicht van de activiteiten voor de maand december. Activiteiten die bijdragen aan de campagne #aandachtvoorelkaar.

 • Concept omgevingsvisie nadert afronding

  08 december 2020

  De Omgevingswet gaat in op 1 januari 2022. Wij bereiden ons als gemeente voor op de invoering van deze wet. Belangrijk onderdeel van de Omgevingswet is de omgevingsvisie. Hierin staan onze ambities en beleidsdoelen voor de fysieke leefomgeving voor onze hele gemeente voor de lange termijn.

 • Eerste containeradoptant in gemeente Alphen aan den Rijn

  08 december 2020

  Op maandag 7 december heeft Erik van Zuylen, wethouder afval, de sleutel van de afvalcontainers bij de rotonde Amerikalaan/Evenaar in Alphen aan den Rijn overhandigd aan Robbert Bouman, de eerste containeradoptant in onze gemeente.

 • Stichting VOC zet in op verlenging BIZ centrum Alphen aan den Rijn

  07 december 2020

  Sinds 2011 is het centrum van Alphen aan den Rijn aangewezen als een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ). Door een zogenaamde BIZ-heffing onder alle ondernemers in het centrum, is het mogelijk voor de stichting Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen aan den Rijn (VOC) om diverse activiteiten in het centrum mogelijk te maken.

 • ‘Geef de glimlach door’

  07 december 2020

  In het kader van de campagne #aandachtvoorelkaar delen we elke week een verhaal van iemand die geraakt wordt door corona. Dit keer het verhaal van Het Bloemenvrouwtje.

 • Ruimere openingstijden levensmiddelenbranche

  07 december 2020

  December is voor vele winkels in de levensmiddelenbranche traditiegetrouw een drukke maand door de feestdagen. Vanwege het Coronavirus en de geldende RIVM richtlijnen is de spreiding van winkelend publiek tijdens de komende feestdagen wenselijk.

 • Stuur gewoon een appje

  04 december 2020

  Afgelopen week kwam de kinderraad weer bij elkaar. Wij vroegen hen hoe zij aandacht aan een ander geven in coronatijd.

 • Aan de slag in de Edelstenenbuurt

  04 december 2020

  De gemeente heeft een plan gemaakt om de uitdagingen in de Edelstenenbuurt gezamenlijk en langdurig met de partners in de wijk aan te pakken. Dit past in de ambitie van gebiedsgericht werken.

 • Inkopen doen in coronatijd

  03 december 2020

  De feestdagen staan voor de deur en dan trekken we er graag op uit om onze inkopen te doen. Hoe doen we dat het best in coronatijd?

 • Kinderraad maakt € 10.000 vrij voor groene bushokjes en afvalbestrijding

  03 december 2020

  Kinderen ergeren zich aan afval op straat. Dat blijkt regelmatig uit onderzoek, en ook bij de derde kinderraadsvergadering van Alphen aan den Rijn waren afval en natuur het gesprek van de dag.

 • Schouders eronder en doorpakken

  03 december 2020

  Bas van Polanen (26) werkt als jurist en is daarnaast raadslid. Vanuit die rol probeert hij jongeren aan te sporen om zich aan de coronaregels te houden. Dat is niet gemakkelijk, nu alleen digitaal contact mogelijk is. Toch blijft Bas het proberen: “Juist nu alles zo gitzwart lijkt, moeten we het kleine positieve blijven zien.”

 • Burgemeester Liesbeth Spies officieel herbenoemd voor de komende 6 jaar

  02 december 2020

  Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft op woensdag 2 december Liesbeth Spies beëdigd voor een tweede termijn als burgemeester van Alphen aan den Rijn. Haar tweede termijn zal ingaan op 15 december aanstaande.

 • Nieuwe tarieven buurt- of dorpshuizen

  02 december 2020

  De huurtarieven voor buurthuizen gaan per 1 januari 2021 veranderen.

 • Carbidschieten jaarwisseling 2020/2021

  03 december 2020

  In Alphen aan den Rijn is het sinds jaar en dag mogelijk om tijdens de jaarwisseling carbid te schieten op een beperkt aantal plekken en onder bepaalde voorwaarden die zijn vastgelegd in de APV.

 • 57 leerlingen Ashram College opgeleid tot energiemaatje

  02 december 2020

  Het is zo ver. Na drie maandagen cursus kunnen 57 leerlingen van het Ashram College op pad als energiemaatje.

 • Aanvraag bijdrage impulsgelden voor woningbouw in Rijnhaven

  01 december 2020

  In Alphen aan den Rijn is een groot tekort aan woningen. Daarom zoekt de gemeente naar extra mogelijkheden voor woningbouw. Een groot project is het gebied Rijnhaven. Dit moet een gebied worden waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan.

 • Jongeren denken duurzaam mee

  01 december 2020

  Nodig jongeren uit voor een duurzame dialoog. Dat was de opdracht die het college voor de zomer van de gemeenteraad meekreeg.

 • Mondkapje verplicht vanaf 1 december

  01 december 2020

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verplicht het kabinet vanaf 1 december het dragen van een mondkapje voor publiek gebruik, in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters.

 • Heeft u ‘m al? Download de afvalkalender app!

  30 november 2020

  Wilt u nooit meer vergeten om uw afvalbak buiten te zetten? Download dan nu gratis de afvalkalender Alphen a/d Rijn app in de Google Play (Android) of App (iPhone) Store op uw smartphone of tablet.

 • Werkzaamheden Eisenhowerlaan

  27 november 2020

  Bij normale (weers-)omstandigheden wordt de kruising van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht in Alphen aan den Rijn maandag 30 november 6.00 uur weer opengesteld voor al het verkeer. Tegelijkertijd starten dan de reconstructiewerkzaamheden aan het weggedeelte tussen het kruispunt van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht naar de N207.

 • Raadslid Bas Wienbelt ontvangt Lintje

  26 november 2020

  Raadslid Bas Wienbelt uit Alphen aan den Rijn ontving tijdens de raadsvergadering van 26 november 2020 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (Lintje). Wienbelt is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Ondernemersenquête over duurzaamheid, economische ontwikkeling en bedrijventerreinen

  26 november 2020

  Gemeente Alphen aan den Rijn werkt aan een nieuw Actieprogramma Duurzaamheid en Klimaat 2021-2030, een nieuwe Economische Agenda 2021-2025 en een lokale bedrijventerreinenstrategie.

 • Start voorbereiding fietsbrug over Aarkanaal

  26 november 2020

  Binnenkort beginnen de eerste zichtbare werkzaamheden om de nieuwe fietsverbinding over het Aarkanaal mogelijk te maken.

 • Kwiek in Alphen aan den Rijn

  25 november 2020

  Afgelopen week viel de tweede editie van Kwiek in de gemeente Alphen aan den Rijn op de mat bij iedereen zonder sticker.

 • De Alphense zendmast kleurt oranje

  25 november 2020

  Gemeente Alphen aan den Rijn zegt NEE tegen geweld en sluit zich aan bij de internationale campagne Orange the World.

 • Aandacht voor onze ouderen

  07 december 2020

  De coronacrisis is voor iedereen zwaar, zeker voor onze ouderen. Maar we kunnen veel doen. Een kort bezoekje aan de deur, een kaartje in de brievenbus. Zo houden we oog voor elkaar.

 • Buurtbussen rijden weer

  24 november 2020

  Vanaf maandag 30 november kunnen inwoners uit Zwammerdam en Boskoop weer gebruik maken van de handige Buurtbus.

 • Vervoersverbod voor pluimveebedrijven door uitbraak vogelgriep Hekendorp

  22 november 2020

  In Hekendorp (gemeente Oudewater) is zondag 22 november bij een pluimveehouderij vogelgriep vastgesteld.

 • Kinderen aan het woord

  20 november 2020

  De kinderburgemeester, kinderraad en kinderwethouders bestaan vandaag één jaar en dat op de Internationale Dag voor de Rechten van het kind.

 • Waardering voor ondernemers

  20 november 2020

  Ter gelegenheid van de Dag van de Onderneming spreken wethouder Gerard van As en burgemeester Liesbeth Spies hun waardering uit voor de ondernemers in onze gemeente.

 • 'Het grote niet-weten kleurde de zorg'

  18 november 2020

  Emiel van Leeuwen werkte jarenlang in de gehandicaptenzorg. Vorig jaar solliciteerde hij bij het Hospiceteam van ActiVite, omdat hij merkte dat de zorg in deze bijzondere laatste fase hem goed afging.

 • Zo denken inwoners over hun wijk of dorp

  18 november 2020

  Elk jaar onderzoekt de gemeente met de zogenaamde ‘Belevingspeiling’ hoe inwoners hun wijk of dorp zien.

 • Prinses IreneBos wordt ingrijpend verbeterd

  18 november 2020

  Het Prinses IreneBos (gebied Zegersloot-Noord) ligt tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel, het Aarkanaal, de Zegerbaan en de Bloemenwijk. Tot en met 2023 wordt het gebied opgeknapt om de natuurwaarden in het gebied te verhogen.

 • Even voorstellen: KHABBAZ

  17 november 2020

  KHABBAZ is het nieuwe cultuurplatform van culturele instellingen, kunstenaars, organisatoren en verenigingen van héél de gemeente Alphen aan den Rijn.

 • Online enquête over zonnevelden en windmolens in Alphen aan den Rijn en omgeving

  17 november 2020

  Gemeente Alphen aan den Rijn vraagt opnieuw de denkkracht van inwoners. In een online enquête kan iedereen meedenken over het opwekken van duurzame elektriciteit met zonnevelden en windmolens.

 • Bang voor corona?

  16 november 2020

  Uit een onderzoek dat het NOS Jeugdjournaal heeft laten uitvoeren, blijkt dat best veel kinderen bang zijn om hun ouders, opa of oma, juf of meester te besmetten. En ook dat zij zich meer vervelen en vaker bang of verdrietig zijn.

 • Drie Stolpersteine geplaatst voor gemeentehuis Alphen aan den Rijn

  16 november 2020

  Voor het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn zijn drie Stolpersteine geplaatst.

 • Castellum langer gesloten

  12 november 2020

  Tijdens de verbouwingswerkzaamheden gedurende de afgelopen maanden, is gebleken dat de brandveiligheid van de constructie van het gebouw niet voldoende in orde is.

 • Dag van de mantelzorg

  10 november 2020

  Vandaag is het de Dag van de mantelzorg. Zeker in deze coronacrisis is het belangrijk om extra aandacht te hebben voor mantelzorgers.

 • Wat betekent respect voor jou?: 10 Alphenaren aan het woord

  09 november 2020

  Respect voor jezelf, elkaar en de omgeving, daar draait het om in de landelijke Week van Respect van 9 tot en met 15 november 2020.

 • Proactief in contact met Tozo-ondernemers

  09 november 2020

  Gemeente Alphen aan den Rijn en Rijnvicus zetten in op ondersteuning aan ondernemers die TOZO hebben aangevraagd. Dit doen zij met ondernemers uit de regio voor ondernemers uit de regio. Voor en door ondernemers.

 • Turkse gemeenschap overhandigt mondkapjes aan wethouder

  06 november 2020

  De Turkse gemeenschap in de gemeente Alphen aan den Rijn steunt het initiatief van de gemeente om gratis mondkapjes beschikbaar te stellen voor inwoners die onder de bijstandsnorm leven.

 • Winterterras horeca straks mogelijk

  06 november 2020

  De coronamaatregelen zorgen ervoor dat de horeca gesloten moet blijven. Onduidelijk is nog hoe zich dit de komende maanden ontwikkeld.

 • Gespreksronde over maatregelenpakketten Beter Bereikbaar Gouwe

  06 november 2020

  De samenwerkende overheden in Beter Bereikbaar Gouwe leggen vijf mogelijke maatregelenpakketten voor aan raadsleden en statenleden.

 • Volgende fase Eisenhowerlaan van start

  14 december 2020

  Maandag 9 november om 7.00 uur starten de reconstructiewerkzaamheden aan het volgende gedeelte van de Eisenhowerlaan in Alphen aan den Rijn.

 • Onderzoek: verbeter de website van Rijnvicus

  06 november 2020

  Bij het leerwerkbedrijf Rijnvicus willen ze graag de dienstverlening en informatievoorziening verbeteren. Daar valt de website www.rijnvicus.nl ook onder.

 • Gemeente en Hippisch Centrum Zeegersloot sluiten overeenkomst

  05 november 2020

  De gemeente heeft overeenstemming bereikt met de stichting Hippisch Centrum Zeegersloot en de vereniging De Alphense Ruiters.

 • Fietsappel krijgt verbeterde rijbaan

  05 november 2020

  De fietsappel in het Alphense stationsgebied is ongeveer 10 jaar oud. In deze 10 jaar is er veel gebruik gemaakt van de fietsappel en deze heeft nu ook onderhoud nodig.

 • Waarschuwing voor ondernemers: benaderd voor gemeentegids?

  05 november 2020

  De gemeente Alphen aan den Rijn ontvangt van ondernemers signalen dat zij een brief of e-mail hebben ontvangen met het verzoek om een betaling voor een advertentie of om vermelding in de (digitale) gemeentegids goed te keuren.

 • Gemeente zet zich in voor huisvesting senioren

  04 november 2020

  In de komende decennia zal het aantal senioren in Alphen aan den Rijn sterk toenemen.

 • Ga in gesprek tijdens de Week van Respect

  04 november 2020

  Respect voor uzelf, elkaar en de omgeving. Daar draait het om in de landelijke Week van Respect van 9 tot en met 15 november 2020.

 • Gratis mondkapje voor inwoners met laag inkomen

  04 november 2020

  Het college besloot om gratis mondkapjes te verstrekken aan inwoners die onder de bijstandsnorm leven.

 • Ecopark blijft gratis

  04 november 2020

  Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn kunnen ook in 2021 gratis hun grofvuil wegbrengen bij Ecopark De Limes tot een maximum van 12 bezoeken per jaar.

 • Geen rijkssubsidie voor Aquathermieproject Planetenbuurt

  03 november 2020

  Voor het pilotproject Aquathermie Planetenbuurt heeft de gemeente rijkssubsidie voor het Programma Aardgasvrije Wijken (PAW-subsidie) aangevraagd.

 • Schrijf u in voor de Online Duurzame Huizenroute in november en december

  03 november 2020

  Een comfortabel en energiezuinig huis is extra belangrijk nu mensen meer tijd in huis doorbrengen. Maar hoe krijgt u dat voor elkaar? Via de Duurzame Huizen Route delen meer dan 1.600 huiseigenaren hun ervaringen met duurzaam wonen.

 • Komt u helpen in de zorg?

  03 november 2020

  Door corona wordt de druk op zorgorganisaties, zoals ziekenhuizen en ouderenzorg, alsmaar groter. Het aantal mensen met corona blijft groeien, ook onder het personeel van de zorgorganisaties zelf.

 • Wegwerkzaamheden Dorpsstraat Hazerswoude-Dorp

  02 november 2020

  De Dorpsstraat oost in Hazerswoude-Dorp is door diverse graafwerkzaamheden dusdanig beschadigd dat herstel van het straatwerk nodig is. Om de werkzaamheden goed uit te kunnen voeren wordt de weg tijdelijk afgesloten voor verkeer.

 • Wegwerkzaamheden Boomgaard Boskoop

  02 november 2020

  De Boskoopse Boomgaard, tussen de Zijde en de Brederodepeer, is ernstig en diep beschadigd. Om de veiligheid te kunnen garanderen voor weggebruikers, zeker tijdens de wintermaanden, wordt het wegdek snel hersteld.

 • Gemeentenieuws voortaan op eigen website

  02 november 2020

  Het online nieuws van Gemeente Alphen aan den Rijn leest u vanaf nu op www.alphenaandenrijn.nl.

 • Ontdek Rijnhaven!

  28 oktober 2020

  Rijnhaven verandert de komende jaren in een dynamisch gebied waar je kunt wonen, werken én recreëren.

 • Veilig op de weg met goede gladheidbestrijding

  28 oktober 2020

  Donderdag 29 oktober rijden onze collega’s van de gladheidbestrijding als voorproef alle strooiroutes binnen de gemeente Alphen aan den Rijn. Zonder zout natuurlijk.

 • Webinar regionale energiestrategie op 2 november

  28 oktober 2020

  Op maandagavond 2 november organiseert de regio Holland Rijnland een webinar over de Regionale Energie Strategie (RES) voor inwoners van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop (de Rijn- en Veenstreek).

 • Een campagne voor en met inwoners

  27 oktober 2020

  Misschien heeft u ze al wel gezien op straat, of op internet: posters en banners van Gemeente Alphen aan den Rijn waarin de voordelen van zelfstandig zijn en blijven voor senioren onder de aandacht worden gebracht.

 • Burgemeester Spies ontvangt VHG-handleiding de levende openbare ruimte

  27 oktober 2020

  Burgemeester Liesbeth Spies heeft gisteren de nieuwe VHG-handleiding De Levende Openbare Ruimte in ontvangst genomen. VHG staat voor Vereniging van Hoveniers en Groenvoorzieners. Deze handleiding gaat over groen in de openbare ruimte en semi-openbaar groen.

 • Nieuwe Vestbrug formeel opgeleverd

  27 oktober 2020

  Op 5 november wordt de nieuwe Vestbrug in het centrum van Alphen aan den Rijn officieel opgeleverd, vanwege de coronamaatregelen zonder feestelijkheden. De brug is een maand eerder al in gebruik genomen.

 • Nieuwsberichten tussen 1 oktober 2020 en 8 november 2016

  Deze vindt u in ons online archief van de website AllesinAlphen.nl: bij 'Gemeentenieuws', of zoek in de kalender op datum.