Nieuws van de gemeente RSS icoon

 • Startbijeenkomst Scholen op Koers naar 2030

  24 juni 2021

  Op woensdag 23 juni vond voor schoolbesturen uit gemeente Alphen aan den Rijn een online startbijeenkomst over Scholen op Koers naar 2030 plaats.

 • Coronaversoepelingen vanaf 26 juni

  18 juni 2021

  Hier lees je alles over de coronaversoepelingen die gaan gelden vanaf 26 juni 2021.

 • Gratis energieadvies, nu ook voor huurders!

  18 juni 2021

  Huurders van woningcorporaties Habeko wonen en Woonforte in gemeente Alphen aan den Rijn kunnen nu ook een gratis energieadvies van een energiecoach aanvragen!

 • #Altijdfit-ambassadeur Remco Pielstroom: “Gezond leven is voor mij een gewoonte”

  18 juni 2021

  Elke maand kiest de huidige ambassadeur voor de #Altijdfit campagne een opvolger. Albert-Jan Vonk heeft het stokje doorgegeven aan Remco Pielstroom.

 • Staatssecretaris praat met Alphense gedupeerden toeslagenaffaire Belastingdienst

  17 juni 2021

  Wethouder Han de Jager ontving donderdag 17 juni staatssecretaris Van Huffelen op het gemeentehuis in Alphen aan den Rijn. De staatssecretaris sprak daar vandaag met negen gedupeerden.

 • Duurzaam ontwerp door leerlingen!

  21 juni 2021

  Gister was de finale van de ontwerpwedstrijd “Duurzame Wijk”. Afgelopen maanden bedachten leerlingen van het Ashram college en het Groene Hart Lyceum creatieve oplossingen voor een toekomstbestendige wijk in de Noordrand, of voor een bestaande wijk: Ridderveld of het Stadshart. Het team van het Groene Hart Lyceum bestaande uit Sam, Xandrien, Jitze, Morris en Lisa won de ontwerpwedstrijd!

 • Eerste klankbordgroepen zuidwestelijke wijkontsluitingsweg Hazerswoude-Dorp (N207- Zuid)

  17 juni 2021

  De gemeenteraad van Alphen aan den Rijn heeft eerder aangegeven de inwoners van Hazerswoude-Dorp te betrekken bij alle verkeersontwikkelingen. Het eerste onderwerp waarover meegepraat kan worden, is de landschappelijke inpassing van de zuidwestelijke wijkontsluitingsweg die wordt aangelegd bij Weidelanden.

 • Beperkte doorgang op Voorofscheweg in Boskoop op 30 juni

  16 juni 2021

  Op woensdag 30 juni wordt tussen 08.00 en 16.00 uur gewerkt aan het waterleidingnetwerk onder het fietspad op de Voorofscheweg in Boskoop, nabij de rotonde met de Zijde.

 • Nieuwe cultuurvisie kunst en cultuur verbindt

  15 juni 2021

  Wat zou een wereld zijn zonder muziek, schilderijen, toneel en boeken? Kunst en cultuur kleurt ons leven en is een belangrijkonderdeel van onze samenleving en draagt bij aan geluk, talentontwikkeling en sociale verbinding.

 • 15 juni: Dag tegen Ouderenmishandeling

  15 juni 2021

  Een op de twintig ouderen heeft te maken met mishandeling. Een van de vormen is financieel misbruik. Hier staan we op de internationale dag tegen ouderenmishandeling bij stil.

 • Bijzondere inwoners: Gezichten van Ridderveld

  15 juni 2021

  In Ridderveld zijn het bekende gezichten: 33 betrokken inwoners die de schouders eronder zetten om – ook ten tijde van corona – hun wijk fijner, mooier en veiliger te maken.

 • Brug op Stationsweg in Aarlanderveen afgesloten voor onderhoud

  09 juni 2021

  In de periode van 12 t/m 23 juli wordt er onderhoud uitgevoerd aan de brug en is deze afgesloten voor verkeer.

 • N11 bij Alphen aan den Rijn in juni twee maal afgesloten

  11 juni 2021

  In juni is de N11 in opdracht van Rijkswaterstaat twee maal afgesloten voor onderhoudswerkzaamheden.

 • Proef met ruimere openingstijden voor terrassen

  09 juni 2021

  Tijdens de zomermaanden mogen alle horecaondernemers met terras bij wijze van pilot hun terrassen langer open houden.

 • Slechts één rijbaan op 's Molenaarsbrug beschikbaar tijdens werkzaamheden

  09 juni 2021

  Tijdens het vervangen van de slijtlaag op het asfalt van de 's Molenaarsbrug over de Heimanswetering in Alphen aan den Rijn is steeds één rijbaan beschikbaar.

 • Maaien van gazons en bermen

  08 juni 2021

  We zijn weer begonnen met het maaien van de grasbermen in onze gemeente. De gemeente maait de gras- en bloembermen twee keer per jaar. Het voorjaar was dit jaar kouder dan andere jaren. Daardoor staan in deze bermen op diverse plaatsen nog kruiden in bloei. We laten daarom een groter deel van deze bloeiende bermen staan. Als een grasberm nog helemaal in bloei staat maaien we die op een later moment.

 • Reactie op artikelen in de media over lokale enquête windmolens en zonnevelden

  04 juni 2021

  Gemeente Alphen aan den Rijn heeft in november/december 2020 een lokale enquête onder inwoners uitgevoerd waarin zij zijn gevraagd naar hun mening over de opwek van duurzame elektriciteit via windmolens en zonnevelden in onze gemeente.

 • De heer Van Gemeren ontvangt Lintje

  03 juni 2021

  De heer Van Gemeren, woonachtig in Alphen aan den Rijn, ontving op 3 juni 2021 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (Lintje). Van Gemeren is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Winnaars Jos Brink oeuvre- en innovatieprijs 2021

  02 juni 2021

  Iedere twee jaar kent het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap de Jos Brinkprijs toe aan een persoon of organisatie die zich inzet voor de acceptatie van LHBTI’s. Dit jaar won ook de in Alphen aan den Rijn geboren Naomie.

 • Meer karton en papier, wat doet de gemeente en wat kunt u doen?

  02 juni 2021

  In het afgelopen jaar zijn we steeds meer online gaan bestellen. Hierdoor gooien we meer papier en karton weg en raken de ondergrondse containers sneller vol.

 • Kruising Frans Halsstraat/Ferdinand Bolstraat-Zuidsingel/Van Ostadestraat dicht

  02 juni 2021

  De kruising Frans Halsstraat/Ferdinand Bolstraat-Zuidsingel/Van Ostadestraat in Hazerswoude-Dorp is van vroeg in de morgen op 14 juni tot einde middag op 9 juli afgesloten voor werkzaamheden.

 • Vraag een mantelzorgcompliment aan!

  01 juni 2021

  In de gemeente Alpen aan den Rijn zijn elke dag talloze mensen actief als mantelzorger. Zij verzorgen dagelijks of wekelijks op vrijwillige basis een zieke, gehandicapte of hulpbehoevende naaste. De gemeente vindt het belangrijk om deze mensen in het zonnetje te zetten.

 • Hefbrug en de N207 tussen Gouda en Waddinxveen afgesloten

  01 juni 2021

  De provincie Zuid-Holland voert van 26 juni tot en met 25 juli 2021 2 onderhoudsprojecten uit in Waddinxveen: onderhoud aan de hefbrug in Waddinxveen en groot onderhoud N207 tussen Gouda en Waddinxveen. Het wegverkeer wordt omgeleid via randweg Waddinxveen en de N11.

 • Stap 3 openingsplan: bijna alles gaat open

  28 mei 2021

  Op 5 juni 2020 wordt de 3e stap gezet van het openingsplan. Bijna alles gaat open, waaronder restaurants, cafés, bioscopen en musea.

 • #Altijdfit-ambassadeur Albert-Jan Vonk: “Je bent even uit je hoofd als je sport”

  28 mei 2021

  Albert-Jan beleeft veel plezier aan sporten en bewegen en is gekozen als eerste ambassadeur voor de #Altijdfit campagne. Hij korfbalde 24 jaar lang en is nu voorzitter bij vereniging Tempo.

 • Annelies Doornbosch blijft als directeur Rijnvicus

  27 mei 2021

  Per 10 november is Annelies Doornbosch gestart als ad interim directeur van Rijnvicus. Zij nam de functie een aantal maanden waar en blijft nu als vaste directeur Rijnvicus leiden. Het college is verheugd dat ze blijft als directeur en verder kan met haar ingezette koers voor een toekomstbestendig Rijnvicus.

 • Positief resultaat jaarrekening 2020

  04 juni 2021

  De jaarrekening 2020 wordt afgesloten met een overschot van € 2,5 miljoen . Dit overschot komt omdat er meer bouwleges, dividend, algemene uitkering en rijksbijdragen zijn ontvangen dan begroot.

 • Nieuw wormenhotel geopend in Koudekerk aan den Rijn

  25 mei 2021

  Op vrijdag 21 mei opende Erik van Zuylen, wethouder afval en duurzaamheid, in Koudekerk aan den Rijn het eerste openbare wormenhotel.

 • Wegwerkzaamheden fietsbrug Hazerswoude-Dorp

  25 mei 2021

  Parallel aan de N209 in Hazerswoude-Dorp ligt een fietsbrug tussen de Oude Gemeneweg en de Burg. Warnaarkade. Deze brug is toe aan onderhoud en wordt daarom afgesloten van 31 mei tot en met 4 juni.

 • Gezocht! Nieuwe kinderburgemeester voor Alphen aan den Rijn

  25 mei 2021

  Op 24 mei start gemeente Alphen aan den Rijn haar zoektocht naar een nieuwe kinderburgemeester en vijf nieuwe kinderwethouders. De kinderen worden voor de zomer gekozen zodat de kinderen in het nieuwe schooljaar van start kunnen gaan. Kandidaat-kinderburgemeesters kunnen zich aanmelden met een filmpje. Met de aanstelling van een kinderburgemeester, kinderwethouders én een kinderraad is Alphen aan den Rijn uniek in Nederland. De gemeente hecht zeer veel waarde aan de stem van jonge mensen in de democratie.

 • Erepenning voor Bert van Zeijts

  21 mei 2021

  De heer Bert van Zeijts heeft vandaag, 21 mei, de erepenning uit handen van burgemeester Liesbeth Spies ontvangen.

 • De ontwerpstukken Cultuurhistorie ter inzage

  19 mei 2021

  De gemeente Alphen aan de Rijn kent een lange ontwikkelingsgeschiedenis. Dat is terug te zien aan de vele bijzondere historische gebouwen, de naoorlogse wijken en het landschap. We zijn trots op deze rijke geschiedenis. Daarom hebben we de gebouwen en plekken die over het verleden van de gemeente vertellen, aangegeven op de cultuurhistorische waardenkaart.

 • Landelijk convenant vroeg signalering schulden

  19 mei 2021

  Soms zit het financieel even niet mee of gebeurt er iets onverwachts in iemands leven wat een hoop impact heeft, zoals ontslag of het overlijden van een partner of familielid. Vaak zoeken mensen pas hulp wanneer de schulden al hoog zijn opgelopen. Gemeente Alphen aan den Rijn helpt deze inwoners.

 • Kruising Potgieterlaan-Guido Gezellestraat afgesloten

  19 mei 2021

  Van 31 mei t/m 11 juni wordt de kruising Potgieterlaan met de Guido Gezellestraat in Hazerswoude-Rijndijk afgesloten voor verkeer.

 • Voorstel voor één maatregelenpakket Beter Bereikbaar Gouwe

  19 mei 2021

  Fietsroutes, maatregelen op de Gouwe, de Bodegravenboog en een noordelijke ontsluitingsroute bij Boskoop. Die oplossingen stellen de samenwerkende overheden in Beter Bereikbaar Gouwe voor om de bereikbaarheid rondom de Gouwe te verbeteren.

 • Evaluatie evenementenbeleid

  18 mei 2021

  Het afgelopen jaar is bijzonder moeilijk geweest voor de evenementenbranche. Om ervoor te zorgen dat we – zodra evenementen weer volop georganiseerd kunnen worden – goed van start gaan, heeft de gemeente het evenementenbeleid geëvalueerd.

 • Onderhoud fietspad Willem de Zwijgerlaan over de Koningin Julianabrug

  18 mei 2021

  In de zomervakantie staat onderhoud gepland aan het fietspad op de Willem de Zwijgerlaan in Alphen aan den Rijn; het deel dat over de Koningin Julianabrug heen voert. De slijtlaag van het fietspad is aan vervanging toe.

 • Tarieven Ecopark: pas vanaf dertiende bezoek betalen

  12 mei 2021

  Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn betalen per 1 augustus 2021 vanaf hun dertiende bezoek aan Ecopark de Limes € 14,95 per keer. Gemiddeld komen inwoners twee of drie keer per jaar naar het Ecopark.

 • Stap 2: Sportscholen open en buiten meer mogelijk

  12 mei 2021

  Het aantal mensen dat met corona in het ziekenhuis ligt, neemt iets af. Inmiddels zijn er meer dan 6 miljoen vaccinaties tegen corona gezet en worden steeds meer mensen gevaccineerd. Het kabinet verwacht dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames nu snel verder af zal nemen. Daarom neemt het kabinet de tweede stap in het openingsplan op 19 mei.

 • Aanpassing bestemmingsplan Rijnhaven-Oost

  11 mei 2021

  Gemeente Alphen aan den Rijn wil het gebied Rijnhaven-Oost in Alphen aan den Rijn omvormen naar een gebied waar gewoond en gewerkt wordt én waarbij de haven weer een onderdeel wordt van de stad.

 • Begraven in Alphen aan den Rijn

  07 mei 2021

  In december van 2020 heeft de gemeenteraad van Alphen gevraagd aan het college een visie te schrijven over de 7 gemeentelijke begraafplaatsen die nu nog in gebruik zijn.

 • Verkeersmaatregelen Hazerswoude-Dorp (N207-Zuid)

  06 mei 2021

  De gemeente gaat binnenkort de inwoners van Hazerswoude betrekken bij de voorbereidingen van een aantal lokale verkeersmaatregelen in Hazerswoude-Dorp die samenhangen met het project N207-Zuid.

 • #alphenbloeitop

  05 mei 2021

  Het gemeentebestuur van Alphen aan den Rijn bedankt alle inwoners voor hun veerkracht, begrip en zorg voor elkaar in het afgelopen jaar.

 • Herdenking 4 mei

  04 mei 2021

  Vanwege het coronavirus kan er dit jaar op 4 mei niet in grote groepen herdacht worden. Het gemeentebestuur brengt wel op dinsdag 4 mei, zoals elk jaar, een eerbetoon aan de gebruikelijke oorlogsmonumenten in onze gemeente.

 • Tijdelijk calisthenics park geopend

  30 april 2021

  Vandaag is een tijdelijk calisthenics sportpark geopend op de dagcamping in Park Zegersloot. Hiermee proberen we te voorkomen dat we mensen weg moeten sturen als het druk wordt, of nog erger, het park moeten sluiten.

 • Alphen aan den Rijn host city van de NOC*NSF Nationale Sportweek 2021

  30 april 2021

  NOC*NSF heeft vandaag de host cities voor de Nationale Sportweek bekend gemaakt. Als gemeente zijn wij trots dat wij dit jaar gastheer mogen zijn van dit mooie evenement van 17 tot en met 26 september.

 • Week van het Werk bij Rijnvicus zorgt voor mooie resultaten

  29 april 2021

  Zoals de naam het al aangeeft staat de Week van het Werk volledig in het teken van werk en ontwikkeling. Dit jaar vond deze voor het eerst in digitale vorm plaats. Van 19 tot en met 23 april organiseerden ondernemers, overheid en onderwijs allerlei online evenementen.
  De resultaten waren beter dan verwacht: de online banenmarkt, het webinar Omdenken en de mentorendag waren een groot succes!

 • Project snippergroen van start in Boskoop

  28 april 2021

  De afgelopen jaren is een groot aantal verzoeken om aankoop van snippergroen door bewoners bij de gemeente ingediend. Nu het snippergroenbeleid is geactualiseerd, gaat het project snippergroen van  start.

 • Sneller hulp door Collectief Schuldregelen

  28 april 2021

  Schulden, het kan iedereen overkomen en uit de schulden komen gaat niet vanzelf. Daarom is actie ondernemen belangrijk om te voorkomen dat de problemen erger worden of leiden tot andere problemen.

 • 21 inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn Koninklijk onderscheiden

  28 april 2021

  Net als vorig jaar vindt de uitreiking van de Koninklijke onderscheidingen, oftewel lintjes, op een andere manier plaats.

 • Cirkels in Park Zegersloot

  23 april 2021

  In park Zegersloot zijn op verschillende plekken gras cirkels aangebracht om aan te geven hoe u 1,5 meter afstand kunt houden.

 • Burgemeester Spies over versoepeling coronamaatregelen horeca en winkels

  23 april 2021

  Het kabinet heeft een aantal versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd die vanaf 28 april van kracht zijn. Burgemeester Spies licht in bijgaande video toe wat deze versoepelingen betekenen voor ondernemers en bezoekers van horeca en winkels.

 • Samen de eikenprocessierups bestrijden

  22 april 2021

  Eind april start de gemeente met maatregelen om de overlast van de eikenprocessierups actief te bestrijden. De rupsen en de nesten waar ze uit komen, zijn bedekt met brandharen. Contact met deze brandharen kan zorgen voor jeuk, huiduitslag en irritatie aan luchtwegen voor mens en dier. U kunt ook meehelpen bij de bestrijding door nesten bij de gemeente te melden.

 • Eerste online banenmarkt Rijnvicus groot succes

  22 april 2021

  Rijnvicus kijkt terug op een mooie eerste editie van de online banenmarkt. Rijnvicus is positief verrast door de vele enthousiaste reacties die binnenstroomden. Ruim 350 leden zijn aangesloten. Er zijn meer dan 60 vacatures geplaatst, 25 enthousiaste werkzoekenden hebben zich gepresenteerd. En de eerste matches zijn gemaakt.

 • Stap 1: winkels en terrassen deels open, einde avondklok

  20 april 2021

  Steeds meer mensen krijgen een vaccinatie tegen corona, waardoor snel minder mensen ziek zullen worden. De verwachting is dat het aantal nieuwe ziekenhuisopnames gaat afnemen. De samenleving stap voor stap openen is niet zonder risico’s. Maar het kabinet kijkt ook naar het maatschappelijke en economische belang. Daarom neemt het kabinet de eerste voorzichtige stap in het openingsplan op 28 april.

 • Elektrische deelscooters in gemeente Alphen aan den Rijn

  20 april 2021

  De groene elektrische scooters van GO Sharing zijn vanaf woensdag 28 april 2021 ook te vinden in gemeente Alphen aan den Rijn.

 • Help onze bijen op nationale zaaidag, 22 april

  20 april 2021

  Op donderdag 22 april is het voor het achtste jaar nationale zaaidag. De dag is een oproep om bloemstroken aan te leggen, zodat er één groot bloemenlint voor bijen ontstaat.

 • Openingsplan: stap voor stap meer mogelijk

  16 april 2021

  We snakken naar een samenleving zonder coronamaatregelen. En met toegangstesten kan er ook steeds meer.

 • Tegel eruit, groen erin!

  14 april 2021

  Van 30 maart tot 30 september 2021 vindt het NK Tegelwippen plaats. Ga ook zelf aan de slag met de tegels in uw tuin! Haal een tegel uit uw tuin en zet er iets groens voor in de plaats.

 • Concept kunst- en cultuurvisie 2021-2030 gereed

  13 april 2021

  Of je nu iets leert, maakt of beleeft, kunst & cultuur inspireert, troost, ontwikkelt en vermaakt ons.

 • Hijswerkzaamheden in de Van Mandersloostraat op 19 april

  13 april 2021

  Een pand aan de Rijnkade in Alphen aan den Rijn wordt gerenoveerd. Het dak moet voorzien worden van pannen en deze worden middels een mobiele kraan op de locatie gehesen.

 • RES 1.0 Holland Rijnland gereed voor besluitvorming

  13 april 2021

  De Regionale Energiestrategie (RES) 1.0 van de regio Holland Rijnland is gereed voor besluitvorming.

 • Videoboodschap burgemeester Spies 10 jaar schietincident De Ridderhof

  09 april 2021

  Vandaag is het tien jaar geleden dat het schietincident in winkelcentrum De Ridderhof plaatsvond. Ook dit jaar kan er vanwege de coronamaatregelen geen grote herdenking worden georganiseerd. Wel worden er bloemen bij het monument neergelegd en heeft burgemeester Liesbeth Spies een boodschap ingesproken.

 • Badhuisweg in Boskoop afgesloten voor werkzaamheden

  08 april 2021

  Op 28 april 2021 wordt gestart met het plaatsen van het infiltratiesysteem aan de oever en moet de weg worden afgesloten voor doorgaand verkeer (uitgezonderd bestemmingsverkeer en fietsers).

 • Otweg in Boskoop afgesloten voor graafwerkzaamheden

  08 april 2021

  12 april 2021 wordt gestart met graafwerkzaamheden om aanpassingen uit te kunnen voeren aan kabels en leidingen.

 • Meld u aan voor webinar Omdenken tijdens De Week van het Werk!

  07 april 2021

  Met alle uitdagingen die nu op iedereen afkomen, is omdenken relevanter dan ooit.

 • Gemeentelijke belastingen: automatische incasso en betalingsregeling mogelijk

  07 april 2021

  Het is belangrijk dat u de gemeentelijke belastingen op tijd betaalt, zodat u geen extra kosten in rekening gebracht krijgt.

 • Wat vindt u van het buitengebied van de gemeente Alphen aan den Rijn?

  01 april 2021

  We horen graag hoe u als inwoner of ondernemer uit de gemeente Alphen aan den Rijn kijkt naar wonen, werken en/of recreëren in het buitengebied. Zowel nu als in de toekomst.

 • Vul de enquête in over bodemdaling en maak kans op een VVV-bon

  01 april 2021

  Door de online vragenlijst in te vullen, helpt u ons om meer te weten te komen over wat inwoners van het Groene Hart weten over bodemdaling, wat de gevolgen zijn en wat ze eraan kunnen doen. Dat helpt ons bij het succesvol uitvoeren van de projecten van de Regio Deal!

 • Met de smartphone leren en proeven van het Prinses IreneBos

  31 maart 2021

  In april opent Gemeente Alphen aan den Rijn drie themaroutes met speciale struiken en bomen in het Prinses IreneBos in Park Zegersloot.

 • Uw huis voordelig isoleren? Schrijf u in voor de inkoopactie!

  31 maart 2021

  Uw huis isoleren kan u een hoop voordelen opleveren. U bespaart geld, houdt warmte binnen en tocht en kou buiten.

 • Hoe wordt de WOZ-waarde bepaald voor een nieuwbouwwoning?

  29 maart 2021

  Voor een nieuwe woning die wordt gebouwd, moet de gemeente ook een WOZ-waarde vaststellen. Daarbij wordt uitgegaan van de grondwaarde en het percentage waarin de woning is afgebouwd per 1 januari 2021.

 • Gooi mondkapjes en handschoenen bij het restafval

  29 maart 2021

  Vanaf 1 juni 2020 is het dragen van een niet-medisch mondkapje verplicht in alle openbare en overdekte ruimten en in het openbaar vervoer. Veel mensen weten nog niet waar zij de beschermende middelen tegen corona kunnen weggooien.

 • De Helpdesk Geldzaken nu ook zonder afspraak

  26 maart 2021

  Heeft u vragen over geld? De Helpdesk Geldzaken staat voor u klaar voor gratis advies. Van maandag tot en met vrijdag van 13.00 tot 16.30 uur kunt u daarvoor zonder afspraak terecht in het gemeentehuis.

 • Rijnkade wordt uitgebreid en opgeknapt

  25 maart 2021

  Maandag 29 maart 2021 starten de werkzaamheden voor het uitbreiden van de kadeconstructie Rijnkade. Het gaat om het gedeelte ten noorden van de Koekebakkersteeg (ter hoogte van restaurant Knoss).

 • Geldfit.nl nu ook voor ondernemers

  25 maart 2021

  Ondernemers die geldzorgen hebben kunnen sinds kort nu ook gebruik maken van Geldfit.nl. Op de
  website Geldfit.nl kunnen inwoners en ondernemers aan de hand van een korte online test te weten
  komen hoe hun financiële situatie is en welke ondersteuning er voor hen mogelijk is.

 • Online archief

  De website van gemeente Alphen aan den Rijn wordt dagelijks digitaal gearchiveerd. Bent u op zoek naar oude informatie? Kijk dan in ons online archief.