Nieuws van de gemeente RSS icoon

 • Werkzaamheden Veldbloemweg Alphen aan den Rijn lopen uit

  26 februari 2021

  Door het winterse weer hebben de werkzaamheden aan de Veldbloemweg in Alphen aan den Rijn stilgelegen. Verwachting is dat medio april de weg weer open wordt gesteld.

 • Aanpassing openingstijden supermarkten Goede Vrijdag en Pasen 2021

  26 februari 2021

  De gemeenteraad heeft besloten dat in onze gemeente winkels die primair zijn gericht op de levensmiddelenbranche aangepaste openingstijden mogen hebben op Goede Vrijdag en Pasen 2021.

 • Tijdelijke ondersteuning noodzakelijke kosten

  26 februari 2021

  Komt u in aanmerking voor een Tijdelijke Ondersteuning Noodzakelijke Kosten (TONK)?

 • Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

  23 februari 2021

  De coronamaatregelen vragen veel van ieders uithoudingsvermogen, zowel fysiek als mentaal. Hoe langer de crisis duurt, hoe zwaarder het voor iedereen wordt. De sociale, maatschappelijke en economische effecten van de pandemie tellen na een jaar flink op.

 • Aanslagbiljet gemeentebelastingen ontvangt u eind februari

  23 februari 2021

  Eind februari ontvangt u het aanslagbiljet gemeentebelastingen 2021.

 • Wilt u uw stem laten horen? Meld u dan aan voor de cursus Politiek Actief

  22 februari 2021

  Doe mee aan de gratis cursus “Politiek Actief voor gemeente” en wie weet maakt u straks zelf het verschil in de gemeenteraad.

 • Woningbouwontwikkeling Rijnhaven-Oost stap dichterbij

  18 februari 2021

  Om de woningbouw in Nederland te stimuleren, heeft het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties een subsidieregeling ingesteld om bij te dragen aan projecten die anders moeilijk of traag tot stand komen omdat ze een financieel tekort hebben. Gemeente Alphen aan den Rijn ontvangt 5 miljoen euro subsidie voor de transformatie van het project Havenfront in Rijnhaven-Oost.

 • Nieuwe partner inburgering bekend

  25 februari 2021

  Op 1 januari 2022 gaat de nieuwe Wet Inburgering in. Dit betekent dat gemeenten vanaf dan verantwoordelijk worden voor inburgering.

 • Veel betrokkenheid inwoners bij aardgasvrij wonen

  22 februari 2021

  In oktober/november 2020 heeft Gemeente Alphen aan den Rijn een online onderzoek uitgevoerd over o.a. aardgasvrij wonen. Aan dit onderzoek deden ruim 3.800 inwoners mee.

 • HulpApp huiselijk geweld gelanceerd

  16 februari 2021

  Sinds 15 februari heeft de gemeente Alphen aan den Rijn een app in gebruik waarmee inwoners snel en anoniem de juiste hulp kunnen vinden bij een onveilige thuissituatie.

 • Overeenkomst gesloten voor herontwikkeling van de Aarhof

  16 februari 2021

  Het college van burgemeester en wethouders heeft dinsdag 9 februari 2021 een overeenkomst met SB Real Estate BV voor de herontwikkeling van de Aarhof vastgesteld.

 • Jongerencampagne #ikvecht: veel bereik, maar onduidelijk

  15 februari 2021

  In oktober vorig jaar is de gemeente de campagne #ikvecht gestart. Een campagne gericht op jongeren van 18 tot 35 jaar. De campagne was te zien via sociale media en op borden in de gemeente. We hebben de campagne geëvalueerd met een kort onderzoek.

 • Werkzaamheden Ziendeweg

  15 februari 2021

  Van 22 februari 08.00 uur tot en met 26 februari 16.00 uur worden de wilgen langs de Ziendeweg gesnoeid. De weg wordt afgesloten voor verkeer. Verkeersregelaars zijn aanwezig om te ondersteunen.

 • Boomfeestdag gaat voor knalfeest in november

  15 februari 2021

  Boomfeestdag-2021, wordt verplaatst van 17 maart naar 10 november. Helaas maken de coronamaatregelen het onmogelijk om het feest met heel veel kinderen te vieren. En dat willen de organisaties wel graag.

 • Kom niet naar de Treinweg om te schaatsen

  13 februari 2021

  Schaatsen is heerlijk, maar kom dan niet meer naar de Treinweg. Het is hier té druk op het ijs en bij de parkeerplaatsen.

 • Let op: beperkte afvalinzameling in verband met extreem weer

  10 februari 2021

  Door de extreme weersomstandigheden is het momenteel niet verantwoord om veilig met grote vrachtwagens door de woonwijken te rijden om afval op te halen.

 • Gladheidsbestrijding

  09 februari 2021

  Voor Gemeente Alphen aan den Rijn heeft gladheidbestrijding nu de hoogste prioriteit. We bestrijden de gladheid volgens ons gladheidsbestrijdingsplan.

 • Wie verdient volgens u een lintje?

  05 februari 2021

  Welke inwoner van de gemeente Alphen aan den Rijn verdient volgens u een koninklijke onderscheiding? Geef hem/haar op voor de Lintjesregen 2022!

 • Felicitaties voor Drukkerij Holland BV

  03 februari 2021

  Wethouder Gert-Jan Schotanus heeft namens het gemeentebestuur Drukkerij Holland B.V. gefeliciteerd met het bereiken van de 22e plaats in de KVK Innovatie Top 100 van 2020. Drukkerij Holland BV is een drukkerij met oog voor duurzaamheid en gebruikt (berm)gras van lokale wegen uit het Groene Hart als grondstof voor papier.

 • Fietsenstallingen centrum 6 dagen open

  03 februari 2021

  In het centrum van Alphen aan den Rijn kunt u gratis uw fiets, brommer of scooter stallen bij twee bewaakte fietsenstallingen.

 • Chat Veilig Thuis nu ook ’s avonds bereikbaar

  03 februari 2021

  Vanwege de avondklok is de chat van Veilig Thuis landelijk ook ’s avonds bereikbaar. Slachtoffers, omstanders en plegers van huiselijk geweld en kindermishandeling kunnen tot en met 9 februari tijdens werkdagen van 09.00 uur tot 22.00 uur chatten met een medewerker van Veilig Thuis.

 • Lockdown wordt verlengd

  02 februari 2021

  Het aantal besmettingen per dag neemt af. Maar nieuwe varianten van het coronavirus komen op. Het is daarom belangrijk om nieuwe besmettingen tegen te gaan.

 • Groot deel inwoners positief over opwek duurzame energie

  03 februari 2021

  De afgelopen maanden hebben de gemeenten in de regio Holland Rijnland inwoners gevraagd om mee te denken en te praten over de opwek van duurzame energie. Dit is gebeurd via een online enquête en via verschillende webinars waar in totaal ruim 3.300 inwoners aan hebben deelgenomen.

 • Wethouder Gerard van As geeft startsein voor sloop oude V&D pand

  01 februari 2021

  Vandaag heeft wethouder Gerard van As het startsein geven voor de sloop van het oude V&D pand.

 • Onderzoek alternatieve scenario's theater Castellum

  29 januari 2021

  Het college heeft de voorkeur uitgesproken om theater Castellum voort te zetten op de huidige locatie aan het Rijnplein, waarbij de brandveiligheid van het gebouw volledig in orde wordt gemaakt en de verbouwing wordt afgerond.

 • Handhavingscamera Parklaan Boskoop verplaatst naar Ziendeweg Zwammerdam

  18 februari 2021

  In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn twee handhavingscamera's in gebruik, die regelmatig worden verplaatst. De camera op de Parklaan in Boskoop is verplaatst naar de Ziendeweg in Zwammerdam.

 • Samenwerken aan rust

  27 januari 2021

  Gemeente Alphen aan den Rijn is op de hoogte van de oproepen op sociale media om vrijdagavond samen te komen in Boskoop. De gemeente volgt dit nauwlettend en heeft hierover contact met het Openbaar Ministerie en de politie. Burgemeester Liesbeth Spies wil de inwoners en ondernemers in Boskoop op het hart drukken dat we er alles aan zullen doen om onregelmatigheden te voorkomen.

 • Tweede Kamerverkiezingen

  27 januari 2021

  Op woensdag 17 maart 2021 vinden de Tweede Kamerverkiezingen plaats. Uiterlijk 3 maart 2021 ontvangt u per post een stempas.

 • Besluit over lokale maatregelen Hazerswoude-Dorp

  25 februari 2021

  De toename van verkeer rondom en door Hazerswoude-Dorp heeft al vele jaren de volle aandacht. Diverse eerdere onderzoeken hebben uitgewezen dat oplossingen hiervoor niet eenvoudig zijn. Het verkeer neemt de komende jaren toe door de groei van het aantal weggebruikers. Niets doen is geen optie.

 • 3000 koopwoningen Ridderveld krijgen warmtescan

  25 januari 2021

  Energiebesparende maatregelen helpen bij het terugbrengen van de energierekening. Dat is goed voor het milieu én de portemonnee. De gemeente stimuleert woningeigenaren daarom graag om energiebesparende maatregelen te treffen.

 • Extra inzet voor naleving avondklok

  25 februari 2021

  Burgemeester Spies reageert bij Studio Alphen op de avondklok: "Dit is een maatregel waar niemand blij van wordt. Ik ook niet. Wat echt ongeveer het allerlaatste is wat we nog kunnen gebruiken om de besmettingen zo laag mogelijk te krijgen."

 • Avondklok: blijf binnen

  22 januari 2021

  Vanaf 23 januari geldt een avondklok van 21.00 uur 's avonds tot 4.30 uur 's ochtends.

 • Duurzame warmte Planetenbuurt

  21 januari 2021

  Gemeente Alphen aan den Rijn, Alrijne zorggroep (ziekenhuis Alphen aan den Rijn en verpleeghuis Oudshoorn) en Woonforte hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend om een warmtenet te realiseren tussen Alrijne en Woonforte.

 • Aanvullende maatregelen

  20 januari 2021

  We maken ons grote zorgen om nieuwe varianten van het coronavirus, zoals de extra besmettelijke Britse variant. Er zijn t/m zeker 9 februari aanvullende maatregelen nodig om deze virusvarianten onder controle te krijgen.

 • Tennishal Nieuwe Sloot locatie voor coronavaccinatie

  19 januari 2021

  Vanaf 1 februari is in Alphen aan den Rijn ook een vaccinatielocatie gereed waar mensen tegen het coronavirus ingeënt kunnen worden.

 • N207 Leimuiden: werkzaamheden en hinder in januari en februari

  19 januari 2021

  De provincie Zuid-Holland start in januari 2021 met de aanpassing van het kruispunt N207 met de Dokter Stapenséastraat-Burgemeester Bakhuizenlaan in Leimuiden.

 • Wegwerkzaamheden Duitslandlaan Boskoop

  19 januari 2021

  De Duitslandlaan in Boskoop is tijdelijk afgesloten voor autoverkeer. De werkzaamheden staan gepland tot 29 januari 16.00 uur. Er is een omleiding ingesteld.

 • Wethouder Han de Jager plaatst eerste zwaaisteen

  18 januari 2021

  Wethouder Han de Jager plaatste vrijdag 15 januari samen met de Lions Club de eerste zwaaisteen voor zorglocatie De Driefhof in Hazerswoude-Dorp.

 • Meld straatverlichting die overdag brand

  22 januari 2021

  In Alphen aan den Rijn neemt Liander de komende periode een nieuw digitaal systeem in gebruik om de straatverlichting flexibeler te kunnen besturen. Hiervoor vervangt Liander de laatste oude besturingskastjes. De straatverlichting aangestuurd door deze oude kastjes blijft overdag branden.

 • Gewijzigde openingstijden fietsenstalling Aarkade

  18 januari 2021

  Fietsenstalling Aarkade en de aldaar aanwezige openbare toiletten, zijn vanaf vandaag weer vaker geopend. De openingstijden zijn nu maandag tot en met zaterdag van 8.00 tot 18.30 uur. Op zondag is de stalling vooralsnog gesloten.

 • 50 Alphenaren gingen u voor: Adopteer ook een container

  15 januari 2021

  In december introduceerden we de eerste containeradoptant. Een kleine maand later telt onze gemeente maar liefst 50 inwoners uit Alphen aan den Rijn, Boskoop, Hazerswoude-Dorp, Hazerswoude-Rijndijk en Zwammerdam die een ondergrondse afvalcontainer hebben geadopteerd. Wij zijn nog steeds op zoek naar nieuwe adoptanten die ook hun steentje bij willen dragen om hun buurt schoon te houden.

 • Nieuwe partners preventie en voorschoolse educatie

  15 januari 2021

  Of je als inwoner gebruik maakt van de boodschappenservice, activiteiten van het jeugd- en jongerenwerk, voorschoolse educatie, opvoedondersteuning, aangepast sporten of je bezoekt regelmatig een buurthuis; Gemeente Alphen aan den Rijn organiseert dat diverse organisaties deze diensten voor u organiseren.

 • Hulp nodig bij het voeren van een gesprek?

  25 februari 2021

  Als u een gesprek heeft op het Serviceplein van Gemeente Alphen aan den Rijn, dan kunt u iemand meenemen. Dit kan een familielid, vriend of kennis zijn, maar u kunt ook gebruik maken van een cliëntondersteuner.

 • Nederland blijft tot en met ten minste 9 februari in lockdown

  12 januari 2021

  Het aantal Nederlanders dat besmet raakt met het coronavirus neemt licht af. Dat betekent dat de lockdown enig effect heeft. Onze volgende taak is om de dagelijkse besmettingen nog veel verder en sneller te laten dalen, zodat ook het aantal patiënten met corona in de ziekenhuizen en op de intensive care daalt. Daarom heeft het kabinet besloten dat Nederland ten minste tot en met 9 februari in lockdown blijft.

 • Handreiking om democratie te bevorderen

  12 januari 2021

  Gemeente Alphen aan den Rijn is gebaat bij een goede samenwerking in de kernen en wijken. Inwoners krijgen meer zeggenschap over hun eigen leef- en woonomgeving. Een van de manieren om daar invulling aan te geven is het overleg met georganiseerde bewonersgroepen.

 • Ontwerp omgevingsvisie vastgesteld

  12 januari 2021

  De omgevingsvisie is de gezamenlijke toekomstvisie voor onze gemeente. Het gaat over alles buitenshuis: milieu, natuur en landschap, verkeer en vervoer maar ook gezondheid en cultureel erfgoed.

 • Nieuwjaarstoespraak burgemeester Liesbeth Spies

  25 februari 2021

  Bekijk de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Liesbeth Spies, waarin wordt teruggeblikt op 2020 en vooruit wordt gekeken naar een hoopvol en nieuw begin.

 • Buurtouders zetten zich in voor Edelstenenbuurt

  28 december 2020

  In de wijk Edelstenenbuurt zijn twintig buurtouders opgestaan om zich in te zetten voor een nog prettigere leefomgeving en meer veiligheid in de buurt. Op 28 december vond de aftrap plaats. Dit initiatief is ontstaan vanuit de wijk en wordt ondersteund en begeleid door de gemeente, politie en WoonForte.

 • Let op: wijziging ophalen oud papier in Boskoop vanaf 2021

  28 december 2020

  Scoutingvereniging De Schouw en Stichting Actie Nepal gaan vanaf 1 januari 2021 de krachten bundelen. Zij gaan op de laatste zaterdag van de maand oud papier inzamelen in heel Boskoop.

 • ‘Mijn kappershart wil werken, juist nu’

  22 december 2020

  In het kader van de campagne #aandachtvoorelkaar delen we elke week een verhaal van iemand die geraakt wordt door corona. Dit keer het verhaal van Petra, over de stilte in haar kapperszaak deze kerst.

 • Dorpshuis De Meester officieel geopend in Hazerswoude-Rijndijk

  25 februari 2021

  Het nieuwe dorpshuis De Meester is een veelzijdige en actieve ontmoetingsplaats. In de huiskamer van het dorp is iedereen welkom om samen activiteiten te organiseren.

 • Afronding werk Rijneveld vertraagd

  21 december 2020

  Het werk aan het Rijneveld in Boskoop loopt door omstandigheden helaas uit, de geplande einddatum van 24 december 2020 gaat niet gehaald worden.

 • Draaiorgelconcert op herhaling

  21 december 2020

  De gemeente organiseerde voor de tweede keer in deze coronaperiode een tour van onze vaste, in Alphen aan den Rijn, bekende draaiorgelfamilie met het draaiorgel, onder het thema: aandacht voor elkaar aan het einde van het jaar.

 • Paaltje Zilverschoon - Jan van Eijcklaan in Hazerswoude-Dorp

  21 december 2020

  De gemeenteraad heeft donderdag 10 december aan het college gevraagd of het paaltje tussen de Jan van Eijcklaan en de Zilverschoon in Hazerswoude-Dorp bij wijze van proef kan worden verwijderd. De raad wil dat onderzoek wordt gedaan naar de positieve en negatieve effecten hiervan.

 • Samen met Zorg en Zekerheid voor een gezondere gemeente

  18 december 2020

  Van de gemeente Alphen aan den Rijn het gezondste stukje Nederland maken. Dat is het doel van een langdurige samenwerking tussen de gemeente en zorgverzekeraar Zorg en Zekerheid.

 • Het kernteam Alphen Vitaal van start

  18 december 2020

  Het kernteam Alphen Vitaal is van gestart gegaan. Hun missie: de gemeente Alphen aan den Rijn nog vitaler maken. Het kernteam bestaat onder andere uit vertegenwoordigers van sportverenigingen, zwembaden, ondernemers, een ziektekostenverzekeraar, onderwijs, GGD en Alphen Beweegt.

 • 3D-geprinte composietbrug geplaatst

  17 december 2020

  Deze nieuwe fiets- en voetgangersbrug is te vinden nabij Vliestroom 202 in de Stromenbuurt van Alphen aan den Rijn.

 • Winterwerk in Prinses Irenebos

  17 december 2020

  Er gebeurt ook in deze winter veel in het Prinses Irenebos, het deel van Park Zegersloot dat tussen de Burgemeester Bruins Slotsingel, het Aarkanaal, de Zegerbaan en de Bloemenwijk ligt.

 • Veiliger naar basisschool De Mare

  17 december 2020

  Bij Basisschool De Mare aan de Meteoorlaan in Alphen aan den Rijn is een schoolzone aangelegd. Dit vergroot de veiligheid voor de overstekende leerlingen en hun ouders/docenten.

 • Beperkte openingstijden fietsenstalling

  16 december 2020

  De fietsenstalling Castellum (Fossapad) blijft voorlopig gesloten. Voor de fietsenstalling Aarkade en de openbare toiletten geldt het volgende:

 • Geen bezoek aan niet noodzakelijke winkels

  16 december 2020

  Winkels zijn gesloten. Dat is het uitgangspunt van deze lockdown.

 • Snoeien in de winter

  16 december 2020

  Nu het winterseizoen voor de deur staat, is de tijd aangebroken om snoei- en dunningswerk uit te voeren.

 • Nationale Naturalisatiedag: 301 inwoners verkregen in 2020 de Nederlandse nationaliteit

  15 december 2020

  Elk jaar vindt op Koninkrijksdag, op 15 december, de Nationale Naturalisatiedag plaats. In iedere gemeente worden nieuwe Nederlanders door de burgemeesters uitgenodigd en wordt op feestelijke wijze aandacht gegeven aan deze belangrijke gebeurtenis.

 • Carbidschieten tijdens de jaarwisseling

  15 december 2020

  In de gemeente Alphen aan den Rijn is het net als andere jaren op een beperkt aantal plekken toegestaan om carbid te schieten. Hiervoor gelden wel strenge voorwaarden, deze zijn vastgelegd in de Algemene Plaatselijke Verordening (APV).

 • Mevrouw Berkhout ontvangt Lintje

  15 december 2020

  Mevrouw Berkhout, woonachtig in Rhoon, ontving op 15 december 2020 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (Lintje).

 • Alphen aan den Rijn is European City of Sports 2021

  25 februari 2021

  Het komende jaar mag Alphen aan den Rijn zich European City of Sports noemen. ACES Europe benoemt ieder jaar een paar steden in Europa tot sportstad.

 • Looproutes in de winkelstraten van Alphen centrum

  10 december 2020

  De feestdagen staan voor de deur en dan trekken we er graag op uit om onze inkopen te doen.

 • Nieuwe prestatieafspraken met woningcorporaties en huurdersorganisaties

  09 december 2020

  Gemeente Alphen aan den Rijn, woningcorporaties Habeko en Woonforte en hun huurderorganisaties maken jaarlijks afspraken over het aantal sociale huurwoningen, de huisvesting van bijzondere doelgroepen en het verbeteren van de woon- en leefomgeving.

 • Aandacht voor onze 80+ers

  09 december 2020

  Hoe gaat het met u? Kunnen we iets voor u betekenen? De coronacrisis is voor iedereen zwaar.
  Misschien ook voor u.

 • Eerste 3D print composietbrug van Europa in Alphen aan den Rijn

  08 december 2020

  Nog voor het einde van het jaar wordt in de gemeente Alphen aan den Rijn de eerste 3D print composietbrug van Europa geplaatst.

 • Eerste containeradoptant in gemeente Alphen aan den Rijn

  08 december 2020

  Op maandag 7 december heeft Erik van Zuylen, wethouder afval, de sleutel van de afvalcontainers bij de rotonde Amerikalaan/Evenaar in Alphen aan den Rijn overhandigd aan Robbert Bouman, de eerste containeradoptant in onze gemeente.

 • Stichting VOC zet in op verlenging BIZ centrum Alphen aan den Rijn

  07 december 2020

  Sinds 2011 is het centrum van Alphen aan den Rijn aangewezen als een Bedrijven InvesteringsZone (BIZ). Door een zogenaamde BIZ-heffing onder alle ondernemers in het centrum, is het mogelijk voor de stichting Verenigde Ondernemingen Centrum Alphen aan den Rijn (VOC) om diverse activiteiten in het centrum mogelijk te maken.

 • ‘Geef de glimlach door’

  07 december 2020

  In het kader van de campagne #aandachtvoorelkaar delen we elke week een verhaal van iemand die geraakt wordt door corona. Dit keer het verhaal van Het Bloemenvrouwtje.

 • Ruimere openingstijden levensmiddelenbranche

  07 december 2020

  December is voor vele winkels in de levensmiddelenbranche traditiegetrouw een drukke maand door de feestdagen. Vanwege het Coronavirus en de geldende RIVM richtlijnen is de spreiding van winkelend publiek tijdens de komende feestdagen wenselijk.

 • Stuur gewoon een appje

  25 februari 2021

  Afgelopen week kwam de kinderraad weer bij elkaar. Wij vroegen hen hoe zij aandacht aan een ander geven in coronatijd.

 • Aan de slag in de Edelstenenbuurt

  04 december 2020

  De gemeente heeft een plan gemaakt om de uitdagingen in de Edelstenenbuurt gezamenlijk en langdurig met de partners in de wijk aan te pakken. Dit past in de ambitie van gebiedsgericht werken.

 • Inkopen doen in coronatijd

  03 december 2020

  De feestdagen staan voor de deur en dan trekken we er graag op uit om onze inkopen te doen. Hoe doen we dat het best in coronatijd?

 • Kinderraad maakt € 10.000 vrij voor groene bushokjes en afvalbestrijding

  03 december 2020

  Kinderen ergeren zich aan afval op straat. Dat blijkt regelmatig uit onderzoek, en ook bij de derde kinderraadsvergadering van Alphen aan den Rijn waren afval en natuur het gesprek van de dag.

 • Schouders eronder en doorpakken

  03 december 2020

  Bas van Polanen (26) werkt als jurist en is daarnaast raadslid. Vanuit die rol probeert hij jongeren aan te sporen om zich aan de coronaregels te houden. Dat is niet gemakkelijk, nu alleen digitaal contact mogelijk is. Toch blijft Bas het proberen: “Juist nu alles zo gitzwart lijkt, moeten we het kleine positieve blijven zien.”

 • Burgemeester Liesbeth Spies officieel herbenoemd voor de komende 6 jaar

  02 december 2020

  Commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, heeft op woensdag 2 december Liesbeth Spies beëdigd voor een tweede termijn als burgemeester van Alphen aan den Rijn. Haar tweede termijn zal ingaan op 15 december aanstaande.

 • Nieuwe tarieven buurt- of dorpshuizen

  02 december 2020

  De huurtarieven voor buurthuizen gaan per 1 januari 2021 veranderen.

 • Carbidschieten jaarwisseling 2020/2021

  03 december 2020

  In Alphen aan den Rijn is het sinds jaar en dag mogelijk om tijdens de jaarwisseling carbid te schieten op een beperkt aantal plekken en onder bepaalde voorwaarden die zijn vastgelegd in de APV.

 • 57 leerlingen Ashram College opgeleid tot energiemaatje

  02 december 2020

  Het is zo ver. Na drie maandagen cursus kunnen 57 leerlingen van het Ashram College op pad als energiemaatje.

 • Aanvraag bijdrage impulsgelden voor woningbouw in Rijnhaven

  01 december 2020

  In Alphen aan den Rijn is een groot tekort aan woningen. Daarom zoekt de gemeente naar extra mogelijkheden voor woningbouw. Een groot project is het gebied Rijnhaven. Dit moet een gebied worden waar wonen, werken en recreëren hand in hand gaan.

 • Jongeren denken duurzaam mee

  01 december 2020

  Nodig jongeren uit voor een duurzame dialoog. Dat was de opdracht die het college voor de zomer van de gemeenteraad meekreeg.

 • Mondkapje verplicht vanaf 1 december

  01 december 2020

  Om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, verplicht het kabinet vanaf 1 december het dragen van een mondkapje voor publiek gebruik, in onder andere winkels, musea, restaurants en theaters.

 • Heeft u ‘m al? Download de afvalkalender app!

  30 november 2020

  Wilt u nooit meer vergeten om uw afvalbak buiten te zetten? Download dan nu gratis de afvalkalender Alphen a/d Rijn app in de Google Play (Android) of App (iPhone) Store op uw smartphone of tablet.

 • Werkzaamheden Eisenhowerlaan

  27 november 2020

  Bij normale (weers-)omstandigheden wordt de kruising van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht in Alphen aan den Rijn maandag 30 november 6.00 uur weer opengesteld voor al het verkeer. Tegelijkertijd starten dan de reconstructiewerkzaamheden aan het weggedeelte tussen het kruispunt van de Eisenhowerlaan met de Horstenweg en Het Oude Ambacht naar de N207.

 • Raadslid Bas Wienbelt ontvangt Lintje

  26 november 2020

  Raadslid Bas Wienbelt uit Alphen aan den Rijn ontving tijdens de raadsvergadering van 26 november 2020 uit handen van burgemeester Spies een Koninklijke onderscheiding (Lintje). Wienbelt is benoemd tot Lid in de Orde van Oranje-Nassau.

 • Ondernemersenquête over duurzaamheid, economische ontwikkeling en bedrijventerreinen

  26 november 2020

  Gemeente Alphen aan den Rijn werkt aan een nieuw Actieprogramma Duurzaamheid en Klimaat 2021-2030, een nieuwe Economische Agenda 2021-2025 en een lokale bedrijventerreinenstrategie.

 • Start voorbereiding fietsbrug over Aarkanaal

  26 november 2020

  Binnenkort beginnen de eerste zichtbare werkzaamheden om de nieuwe fietsverbinding over het Aarkanaal mogelijk te maken.

 • Nieuwsberichten tussen 1 oktober 2020 en 8 november 2016

  Deze vindt u in ons online archief van de website AllesinAlphen.nl: bij 'Gemeentenieuws', of zoek in de kalender op datum.