Gemeente gaat voor duidelijke communicatie 

Gemeente Alphen aan den Rijn communiceert veel met u. Via brieven, email, website en dergelijke.

Het is prettig dat u weet waar het over gaat en weet wat er van u gevraagd wordt. Niet al onze communicatie is altijd even duidelijk. Daar zijn we mee aan de slag. Met taaltraining, schrijfwijzer en taalcoaches. En het ondertekenen van de Direct Duidelijk Deal.  

Direct Duidelijk Deal  

Wethouder Gert van der Ham ondertekende gistermiddag namens Gemeente Alphen aan den Rijn Direct Duidelijk Deal. Met het ondertekenen van de Direct Duidelijk Deal laten we zien dat we heldere en toegankelijke communicatie belangrijk vinden. “Het blijkt dat voor ongeveer een derde van de Nederlanders de informatie van de overheid lastig te begrijpen is. Met het ondertekenen van de Direct Duidelijk Deal laten we als gemeente zien dat we ons inzetten voor begrijpelijke communicatie. Zo zorgen we ervoor dat onze medewerkers hulp krijgen om direct duidelijk te communiceren", aldus wethouder Gert van den Ham.  

Landelijke campagne Direct Duidelijk  

De landelijke campagne Direct Duidelijk wil de informatie van de overheid begrijpelijk maken. Dat betekent: rekening houden met je lezer, een persoonlijke benadering kiezen en ervoor zorgen dat de taal begrijpelijk is.