Oog voor thuis: Naam jeugdhulporganisatie bekend!

Oog voor thuis is de naam van de nieuwe organisatie voor jeugdhulp in Alphen aan den Rijn.

Oog voor thuis Een naam die zegt waar deze nieuwe organisatie voor staat: Oog voor de jeugdige, oog voor het gezin en oog voor de medewerker. De nieuwe naam werd op donderdag 30 mei bekendgemaakt tijdens de startbijeenkomst in Parkvilla voor alle partners waar Oog voor thuis mee samenwerkt. Wethouder Anouk Noordermeer onthulde de naam samen met de kinderen en andere meedenkers die de naam mede hebben bedacht.  

Samen 

De nieuwe naam is ontwikkeld samen met de kinderraad en iedereen die mee wilde denken. Zij staken de koppen bij elkaar in een gezamenlijke workshop. Daaruit kwam een selectie van drie namen. Daar konden inwoners van Alphen aan den Rijn vervolgens op stemmen. De naam met de meeste stemmen was Oog voor thuis.  

Openingsevent 

De nieuwe naam is bekend gemaakt tijdens de officiële openingsbijeenkomst van de nieuwe organisatie. Die vond plaats op 30 mei in Parkvilla. Daar konden partners en relaties kennismaken met de nieuwe organisatie.  

Nieuwe bestuurder 

Met een nieuwe naam krijgt de organisatie ook een nieuwe (waarnemend) bestuurder. Saskia Oostrom heeft besloten haar contract als directeur-bestuurder per eind juni niet te verlengen. Bart van Eijck, nu programmamanager bij de gemeente, neemt deze functie van haar over.  

Jeugd- en gezinshulp dichtbij 

Gemeente Alphen aan den Rijn gelooft in jeugd- en gezinshulp die dichter bij de inwoners is georganiseerd. Daarom heeft de gemeente een eigen organisatie voor jeugd- en gezinsteams opgericht: Oog voor thuis. De nieuwe organisatie is ván ons en is er vóór ons, herkenbaar, bereikbaar en dichtbij! 

Meer informatie

Meer informatie over Oog voor thuis vind je op www.oogvoorthuis.nl.