Spoorwegovergang Laan der Continenten weer open en veiliger

De spoorwegovergang bij de Laan der Continenten is vanaf 28 mei weer open voor fietsers. Op verzoek van de gemeente heeft ProRail de overweg aangepast. Het is nu mogelijk om aan beide zijden van de weg in twee richtingen met de fiets het spoor over te steken. Daardoor sluit de route over het spoor vanaf vandaag goed aan op alle twee-richtingen fietspaden in de omgeving. Dat vergroot de veiligheid voor fietsers.

Fietsknelpunten oplossen 

Gemeente Alphen aan den Rijn werkt met het Programma Fietshart hard aan het oplossen van diverse fietsknelpunten in de gemeente. Met als doel het voor fietsers gemakkelijker te maken en het gebruik van de fiets te stimuleren. De aanpassing aan de overweg draagt daaraan bij. Dit was ook een wens van de Fietsersbond. “We hebben tijdens de werkzaamheden twee dingen aangepakt: de spoorwegovergang zelf en de fietspaden. Twee vliegen in één klap en minder overlast voor de inwoners.”, aldus wethouder Relus Breeuwsma (verkeer en vervoer).  

Het Fietshart van Holland! 

Fietsen is belangrijk. Het is duurzaam, gezond en leuk. Bovendien levert het een positieve bijdrage aan de bereikbaarheid en leefbaarheid van onze gemeente. Woon-werk/schoolverkeer is leuker op de fiets. En met de vele recreatieve routes is er fietsend ook veel moois te beleven voor zowel inwoners als bezoekers van Alphen. Iedereen in onze gemeente moet de kans hebben om te kunnen fietsen. Het gaat daarbij zowel om recreatief fietsen als het fietsen voor woon- en school/werkverkeer.  

Om dit mogelijk te maken wordt er de komende jaren in de infrastructuur, stallingsvoorzieningen en campagnevoering van alles aan gedaan om fietsen aantrekkelijk, veilig en makkelijk te maken. Uiteindelijk willen we dé fietsvriendelijke gemeente van Holland worden en gaan we voor Alphen aan den Rijn als het Fietshart van Holland!