Raadhuisstraat en kruising Van Boetzelaerstraat/ Pieter Doelmanstraat afgesloten

Vanaf maandag 29 april is de Raadhuisstraat afgesloten voor doorgaand fietsverkeer voor de gefaseerde vervanging van de riolering en de bestrating.

Afsluiting raadhuisstraatHet doorgaand fietsverkeer wordt omgeleid via de Toussaintstraat. De aannemer, Dura Vermeer, start op 29 april op de kruising Van Boetzelaerstraat / Pieter Doelmanstraat / Raadhuisstraat en werkt gefaseerd richting de kruising Raadhuisstraat / Concordiastraat. Door het aanbrengen van de pompput en het aanleggen de riolering, is de bovengenoemde kruising van 29 april  t/m 3 mei afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Vanaf 3 mei om 16.00 uur is de kruising weer open. 

Zijn bedrijven, winkels en woningen bereikbaar?

Bedrijven, winkels en woningen gelegen aan de Raadhuisstraat blijven bereikbaar voor bezoekers en gasten. Lage bouwhekken schermen het werkvak af, daar waar wordt gegraven. De aannemer streeft ernaar om bezoekers en gasten zoveel mogelijk over het oude en/of nieuwe straatwerk te laten lopen. Als dit niet mogelijk is, plaatst de aannemer loopschotten zodat bedrijven, winkels en woningen bereikbaar blijven. Naar verwachting zijn de werkzaamheden in de Raadhuisstraat eind december 2024 afgerond. Deze planning is onder voorbehoud van (weers-)omstandigheden.

Veiligheid staat voorop

Dura Vermeer en Gemeente Alphen aan den Rijn vinden veiligheid belangrijk. Let alstublieft goed op waar bouwverkeer, machines en medewerkers aan het werk zijn. Ondanks dat het werkvak is afgezet, vragen wij u om op te letten op het (rijdend) werkverkeer dat materiaal/materieel aan- en afvoert richting het werkvak. Volg daarom de aanwijzingen van de verkeersregelaars, medewerkers en machinisten op en respecteer deze.

Zorgen de werkzaamheden voor overlast?

Tijdens de werkzaamheden kunt u overlast ervaren van machines en afzettingen. De aannemer doet z’n best om dit tot een minimum te beperken. Ondanks dat de werkzaamheden voor ongemak en overlast kunnen zorgen, vragen wij uw begrip en hopen wij op uw medewerking.

Wat wordt precies afgesloten?

In de onderstaande afbeelding ziet u wat precies wordt afgesloten.Van 29 april t/m 3 mei 16.00 uur is de kruising afgesloten. Naar verwachting zijn de volledige werkzaamheden in de Raadhuisstraat eind december 2024 afgerond.

werkzaamheden Raadhuisstraat