Vernieuwen sport en spel in Europapark

U kunt tijdens een inloopavond op 17 april het ontwerp bekijken van o.a. de skatebaan, pumptrackbaan en toevoeging van andere speelvoorzieningen voor het Europapark, in de Alphense wijk Kerk en Zanen.

U bent tussen 17.00 en 20.00 uur welkom in wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 51. Mocht u vragen of opmerkingen hebben, dan kunt u deze direct stellen aan één van de projectteamleden. Tevoren aanmelden is niet nodig.

Nieuw ontwerp voor Kenzy

De huidige skatebaan wordt intensief gebruikt door skaters vanuit heel Alphen aan den Rijn en de regio. De skatebaanvoorziening is afgeschreven en aan vervanging toe. De gemeente heeft eerder een bijeenkomst georganiseerd om de ideeën en uitgangspunten van de gebruikers van de huidige skatebaan te verzamelen. De ontwerpers zijn erin geslaagd om aan 22 van de 24 toen geuite wensen tegemoet te kunnen komen. Tijdens de komende inloopavond laten we graag dat ontwerp aan u zien.

Pumptrackbaan en andere speelvoorzieningen

Er zijn ideeën om een pumptrackbaan aan te leggen in het Europapark. Een pumptrackbaan is een circuit met bulten en kombochten, bedoeld voor allerlei wielen: crossfietsen (BMX), mountainbikes, stuntstepjes, loopfietsen, inline skates, longboards en skateboards. Als u leuke ideeën hierover heeft of wilt u ons iets meegegeven voor het ontwerp, dan kunt u dat tijdens de inloopavond aan ons laten weten.

Voor de vervanging van de speeltuin voor de kinderen tot 6 jaar willen we de Speeltuinbouwer inzetten. De speeltuinbouwer is een website, waarbij op een speelse manier kinderen hun speeltuin wensen kunnen aangeven voor wat in de speeltuin kan komen. Daarnaast informeren wij u graag over de invulling van het grote speeltoestel.

Schildering op de tennisbaan

Zoals eerder al gecommuniceerd wordt de ruimte rondom de tennisbaan voorzien van een schildering. Dit is een actie binnen het project Give me Five, een maatschappelijk verantwoord ondernemen project van Renault, waarvan tweevoudig paralympisch kampioen en nummer 1 van de wereld rolstoeltennisster Diede de Groot ambassadeur is. Om er voor te zorgen dat de painting goed aangebracht kan worden, zal de tennisbaan gedurende 15 april tot en met uiterlijk 10 mei worden afgesloten door middel van bouwhekken. Hierdoor kan er geen gebruik gemaakt worden van de tennisbaan.