College spreekt waardering uit voor 75 jaar LAURA

Na 75 jaar vol enthousiasme en toewijding voor de fiets in Alphen aan den Rijn, heeft Stichting Alphense Rijwielvierdaagse LAURA besloten om na de fietsvierdaagse van juli 2024 te stoppen.

De LAURA is een Alphens fietsicoon en behoort, samen met de Hollandse Limes Classic en De Ronde om Alphen, tot de grootste fietsevenementen in de gemeente. Sinds 1948 organiseert de LAURA jaarlijks een fietsvierdaagse voor jong en oud. 
Het college van burgemeesters en wethouders bedankt het bestuur en vrijwilligers van de LAURA voor hun jarenlange inzet om de fiets in Alphen aan den Rijn op de kaart te zetten. Onze waardering gaat uit naar de vrijwilligers die zich onvermoeibaar hebben ingezet. Het besluit van LAURA benadrukt helaas ook het landelijke tekort aan vrijwilligers, dat vele organisaties treft. 
Daarnaast bedanken we alle ondernemers die op welke wijze dan ook hebben bijgedragen aan de LAURA. De LAURA heeft mede zichtbaar gemaakt dat onze gemeente, te midden van grote steden en gelegen in het Groene Hart, zich ideaal leent als Fietshart van Holland.

Op 8 februari 2024 hebben burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Relus Breeuwsma, naar aanleiding van het besluit van het LAURA-bestuur én de wens om de 75e editie groots te vieren, een gesprek gehad met het LAURA-bestuur. Afgesproken is dat het bestuur wordt ondersteund bij de organisatie van deze 75e editie van de LAURA.